Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en later volgen er nog 8

Nieuwe 'onbekende' teler bouwt 12 hectare kas in Leamington

Er is in het Canadese Leamington een serieuze glastuinbouwuitbreiding gaande. Volgend jaar wil Lebo Farms beginnen met telen in een compleet nieuwe kas van ruim 12 hectare. Ridder Group en hun lokale Canadese partners Anchor Hydro, Zwart Systems en Acrobat zijn onlangs begonnen met de bouw.

De eerste 12 hectare, ontworpen en gebouwd door South Essex Fabricating, moet aan het eind van 2020 voltooid zijn.

Nieuwe naam, geen onbekende
Lebo Farms mag een nieuwe naam zijn in de wereld van de kasgroenten, maar het bedrijf erachter is geen nieuwkomer in de sector. Het bedrijf werd opgericht door de familie Neufeld uit Leamington, die ook eigenaar zijn van de kas van Vine Fresh Acres waar op 13,75 hectare komkommers worden geteeld. De familie Neufeld is nu van plan om hun aanbod uit te breiden met extra producten onder het merk Lebo Farms.

Intelligente technische onderdelen
Nadat ze voor het Vine Fresh-project hadden samengewerkt met Ridder heeft de familie Neufeld opnieuw voor Ridder gekozen als belangrijkste leverancier van alle technische onderdelen in het nieuwe project. Alle klimaatbeheersing, irrigatie, arbeidsregistratie, klimaatschermen en aandrijfsystemen worden door Ridder geleverd als één geïntegreerde oplossing.

Jamey Barnewall, de Canadese verkoopmanager van Ridder, werkt graag samen met een aantal betrokken partners aan dit Lebo Farms-project. “Ik ben blij met de mogelijkheid om samen te werken met Anchor Hydro, Zwart Systems en Acrobat. Als groep hebben we alle essentiële hulpmiddelen op de juiste plaatsen op de momenten dat ze nodig zijn.”

Alle stukjes techniek samen
Ridders lokale partner Anchor Hydro is de belangrijkste aannemer en zal verantwoordelijk zijn voor de succesvolle installatie van alle water- en elektrische systemen. The Amherstburg, de elektriciteitsaannemer uit Ontario, zal alle systemen voor klimaatbeheersing, irrigatie en arbeidsmanagement leveren aan Lebo Farms. Een aantal van deze oplossingen zijn de bemestingsunits van Ridder FertiMiX en de irrigatie- en teeltmonitorsystemen van Ridder ProDrain.

Het irrigatiemanagement en de recirculatietechnologie zullen naadloos worden geïntegreerd in de procescomputer van Ridder MultiMa. Hierdoor is er ook een datagestuurd management mogelijk van het klimaat, energieverbruik en de teelt.

Om het operationele managementteam van Lebo Farms te voorzien van inzicht en controle over arbeidsproductiviteit en kwaliteit zal Anchor Hydro ook de managementsystemen van Ridder Productive leveren en installeren. 

Kassenbouwer South Essex Fabricating is onlangs begonnen met de bouw van de eerste 12 hectare van in totaal ruim 20 hectare, waarbij ook voor integratie van het de Ridder RES 10 FR energieschermen is gezorgd.

 

Voor meer informatie:
Ridder 
Jamey Barnewall
j.barnewall@ridder.com
www.ridder.com  

Publicatiedatum: