Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Liesbeth van Kerkhof blikt terug op 35 jaar EBC

"Taalvaardigheid verbeteren thuis of op je werkplek"

"Heb je nu tijd voor een taaltraining die je eigenlijk al veel langer nodig hebt? De taaltrainers van EBC zorgen ervoor dat je nú je taalvaardigheid kunt verbeteren. Je kunt thuis of op je werkplek de les volgen én actief deelnemen", aldus EBC. "Het enige dat je nodig hebt is een pc, laptop, mobiel of tablet met geluid en microfoon en bij voorkeur ook een camera."

Kies tussen de online trainingen:
Individueel onlineprogramma op maat - zakelijk of technisch - Engels, Frans, Duits, Spaans

  • 10 uur privéles die je kunt starten en volgen wanneer je maar wilt met je eigen ‘live’ trainer.
  • 10 uur Assisted learning, een oefenprogramma dat je helpt je woordenschat uit te breiden.

Online groepstraject conversatie Engels, Spaans, Italiaans, Nederlands

  • 10 uur groepsles, 5 wekelijkse sessies van 2 uur
  • 10-15 deelnemers per groep
     

35 jaar EBC Taleninstituut
EBC Taleninstituut bestaat dit jaar 35 jaar. Liesbeth van Kerkhof, eigenaresse van EBC Taleninstituut, kijkt terug op de afgelopen jaren. "EBC staat voor English for Business Centre. Toen deze naam werd bedacht, werden er alleen trainingen in de Engelse taal verzorgd. Iemand opperde ooit om er LBC van te maken (Language for Business Centre). Maar om sentimentele redenen heb ik ervoor gekozen de naam EBC te behouden", vertelt Liesbeth. 

Na de middelbare school besloot Liesbeth de lerarenopleiding Engels en geschiedenis in Nijmegen te volgen. Na afronding van haar studie en enkele jaren lesgeven, kreeg Liesbeth veen opdracht bij Van Lanschot bankiers. Philip Morris volgde al snel, en zo begonnen de bedrijfstrainingen Engels. Ook General Electric Plastics gaf Liesbeth een grote opdracht voor verschillende cursussen Engels. En dat was het startsein om in 1985 EBC Taleninstituut in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Ontwikkeling in talen door de jaren heen
In de beginjaren van EBC dacht Liesbeth dat het lesgeven van Engels eindig zou zijn. "Het tegendeel bleek waar. Voor Engels wordt een hoog niveau vereist. Mensen gaan zich vergelijken met native speakers. Het startersniveau is gemiddeld hoger dan bij een andere taal. In landen als Roemenië en Polen starten veel Nederlanders een onderneming. En dus willen ze Roemeens en Pools leren.
Het is grappig dat Italiaans vaak voor privédoeleinden wordt geleerd. Nu vooral door mensen die veel van het land, het eten en de taal houden. In het verleden hebben we een periode gehad dat cursisten Italiaans volgden voor een Italiaanse liefde. Helaas niet altijd met een gelukkige afloop. De vraag naar Engels en Nederlands is constant. Voor de andere talen is de vraag zo wisselvallig als het weer", aldus Liesbeth. 

Klik hier voor het het hele artikel op ebc.nl

Voor meer informatie:
EBC
0164-265679
l.termijn@ebc.nl 
www.ebc.nl    

Publicatiedatum: