Introductie nieuwe Sweetbite paprika's

Jan dacht: "dit zou het weleens kunnen zijn"

Hoge productie en arbeidsvriendelijk. Zomaar een kleine greep uit de specificaties van de nieuwe Sweetbite paprika van Eminent Seeds. Jan van Heijningen (pionier en oprichter van Eminent Seeds) is trots op de nieuwe rassen. "Toen ik de rassen voor het eerst in proef zag, was ik gelijk onder de indruk. We zijn al een tijdje bezig met de ontwikkeling van nieuwe (verbeterde) baby punt paprika's en dit kon het weleens zijn..." aldus Jan.

Van kweker tot veredelaar
Ruim 20 jaar geleden bracht Jan van Heijningen een nieuw product op de markt: de baby puntpaprika, ook wel bekend onder de naam Sweetbite paprika. Jaren teelde hij de Sweetbite paprika exclusief voor heel Europa totdat de licentie verbroken werd en het ras beschikbaar kwam voor alle telers.

Dat was het moment waarop Jan samen met zijn broer besloot om niet langer afhankelijk te willen zijn van de zaadbedrijven en zelf een veredelingsbedrijf oprichtte: Eminent Seeds was geboren.

Fantastische resultaten
Na een eerste screening bij Eminent Seeds zijn de rassen afgelopen jaar op verschillende locaties wereldwijd getest. De resultaten waren goed en de reacties van kwekers zijn dan ook erg enthousiast. De zaden van de drie kleuren zijn inmiddels geproduceerd en binnenkort beschikbaar voor kwekers die een proef willen doen.

Voor meer informatie:
Eminent Seeds
info@eminentseeds.nl
www.eminentholland.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven