Bruno Vuerinckx (BelOrta) over komkommermarkt:

"Met mooi weer kunnen we weer deftige prijzen gaan maken"

Tholen - Het mag dan de afgelopen weken kommer en kwel geweest zijn in de komkommermarkt met bodemprijzen, toch is de verwachting dat er verbetering aan zit te komen. Het stralende zonnetje en een stijgende vraag, ook vanwege naderend Pasen, gaan daarbij helpen, schat Bruno Vuerinckx, Supervisor Verkoop bij BelOrta, in. "Ik reken op verbetering en denk dat we de komend tijd toch weer deftige prijzen kunnen gaan maken."

Terugkijkend op zeker de afgelopen week spreekt Bruno van een 'catastrofe'. "De telers hebben hard geleden met de lage prijzen als gevolg van een gigantisch overaanbod. Het was een combinatie van factoren, waaronder de horecasluiting, het sluiten van groothandelsmarkten in Duitsland en Frankrijk en tegelijk ook veel licht en daarom oplopende producties."

Verbetering
Inmiddels is de vraag deze week, juist ook vanwege het mooie weer met veel zon en licht, aangetrokken en dat vertaalt zich, zij het nog geleidelijk aan, ook in de klokprijzen. Die zijn uit het dal aan het opkrabbelen, al schiet de markt niet direct van het ene uiterste in het andere uiterste. "Het loopt nog niet storm met de vraag, maar de prijzen komen langzaam weer terug op normalere niveaus voor de tijd van het jaar."

Goede consumptie
Wat er zich nu voordoet met de lockdowns en iedereen die thuis zit, heeft niemand de afgelopen jaren zo meegemaakt. Dat de markt daar dus op reageerde, was eigenlijk onvermijdelijk. "Maar nu iedereen toch thuis zit en misschien wat sneller naar een frisse komkommersalade grijpt met dit weer, zit er verbetering aan te komen. En ook de aanloop naar Pasen zorgt voor extra vraag. Alles begint namelijk uiteindelijk met een goede consumptie en de vooruitzichten daarvoor zijn, nu de eerste coronashock voorbij is, gewoon goed." 

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
BelOrta

Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32 (0)15 56 53 16
bruno.vuerinckx@belorta.be  
www.belorta.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven