Jochum Genuit, Mienis Water:

"De beste manier van ontsmetten is met Ultra Filtratie, maar zijn we er dan?"

Al lijkt de HortiContact alweer een eeuwigheid geleden, toch wil Jochum Genuit van Mienis Water nog eens terugkomen op de vele gesprekken die er door de standbemanning aldaar met kwekers zijn gevoerd. "Veel kwekers uitten hun zorgen over de groeiende problemen met virus- en bacterie-infecties in combinatie met de alsmaar veranderende maatregelen van de overheid", zag Jochum Genuit. "De meeste gestelde vraag aan ons was: 'Hoe kunnen we ons drainwater veilig recyclen?'"

Finch en Jochum op HortiContact 2020

Er is tot nu toe nog geen een systeem die dat goed kan, aldus Jochum die het graag nog eens toelicht.  

  • Ontsmetters zoals UV, verhitting maar ook de ultrafiltratiesystemen van Mienis Water behandelen het water binnen het systeem, maar eventuele infecties achter het systeem kunnen gewoon weer aangroeien.
  • Het doseren van middelen in water kan ook helpen, ongeacht of dit via een generator bijvoorbeeld ozon of chloor-dioxide wordt toegevoegd of als chemicaliën gedoseerd worden zoals gestabiliseerde peroxide of chloor. Alle middelen hebben voor een goede werking schoon water nodig. Vooral organische vervuiling beperkt de werking ervan en overdoseringen geven hele andere problemen.

Optimaal zuiveren moet eerst
Jochum staat met Mienis Water naar eigen zeggen voor 'eerst optimaal zuiveren en dan doseren'. "Deze aanpak heeft zichzelf bewezen en is niet alleen veel beter maar in veel gevallen ook nog goedkoper met een lagere return of investment dan andere alternatieven."

Hij geeft graag een toelichting over de gebruikte technologie. "Onze systemen zijn gebaseerd op membraantechnologie, in dit geval Ultra Filtratie. Door kenners bestempeld als de beste technologie, echter tot nu toe met als grootste nadeel dat het niet robuust was. Wij hebben dit opgelost. Wij hebben nu al jaren deze systemen met weinig onderhoud operationeel draaien bij onze klanten. Onder andere ook in de tomaten- en komkommerteelt."

Switchen
Behalve het recyclen van drainwater kreeg Mienis Water op de beurs ook veel vragen over het behandelen van regenwater voordat het de kas in gaat en over concrete problemen zoals phytophthora in het waterbassin. "Ons systeem kan eenvoudig switchen tussen gietwaterbehandeling en drainwaterbehandeling en we adviseren dan ook, indien dit kritisch is, om al het water te behandelen."

Voor meer informatie:
Mienis Water
Jochum Genuit
06-54288682
jochum@mienis-water.nl
www.mienis-water.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven