Nieuwe, verbeterde insectenkweekbak geïntroduceerd

Na de introductie van de eerste insectenkweekbak in 2018 kondigt Beekenkamp Verpakkingen nu hun tweede generatie bakken aan. Samen met insectenkwekers hebben ze diverse wijzigingen aangebracht.

Wat blijft zijn de gelijke teelt- en stapelhoogte van de bak. Een wijziging die is doorgevoerd zijn de opengewerkte hoeken wat resulteert in meer luchtverplaatsing. Hierdoor kan er een gelijkmatiger klimaat tussen de bakken worden bereikt.

Het open karakter van de hoek kolommen zorgt ervoor dat de bak beter te reinigen is. Daarnaast hebben de insectenkweekbakken een uniek vormgegeven lange zijkant die samen met de nieuwe gladde bodem zorgt voor een verbeterde luchtstroom tussen de bakken.

Samen met specialisten op het gebied van automatisering is gekeken naar het zo efficiënt mogelijk automatisch verwerken van deze nieuwe kweekbakken. Mede door voldoende stijfheid in de hoeken in combinatie met voldoende aangrijpingsmogelijkheden is deze tweede generatie bakken geschikt voor automatisch stapelen, afstapelen en wassen.

De nieuwe insecten kweekbakken worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Verpakkingen
www.beekenkamp.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven