Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nicolette Quaedvlieg, GroentenFruit Huis:

"We zijn allemaal een stukje van de puzzel, één van mijn stukjes is voedselveiligheid"

Vrijdag was het de beurt aan Nicolette Quaedvlieg voor de rubriek ‘Inkijk werkzaamheden coronavirus’. Nicolette maakt ook deel uit van de corona werkgroep van GroentenFruit Huis. In onderstaand interview geeft zij een kijkje in haar dagelijkse werkzaamheden.

Wat is je functie bij GroentenFruit Huis?
Ik ben programmamanager Voedselveiligheid en Kwaliteit.

Hoe ziet je dag eruit?
Ik volg vooral de ontwikkelingen rondom voedselveiligheid en scenario’s. Zo ben ik voornamelijk bezig met de certificeringen voor bedrijven. Bijna alle bedrijven hebben hun deuren gesloten voor bezoekers, zodoende kunnen er ook geen mensen over de vloer komen die audits uitvoeren. Op dit moment hebben we bijna alle certificaten uitstel gegeven voor gemiddeld 6 maanden of een aangepaste werkwijze met bijvoorbeeld audits op afstand.

Daarnaast heb ik ook veel contact met mijn collega’s Daco & Inge over de logistiek en ontwikkelingen in andere landen. We onderzoeken dan of er nog voldoende mensen beschikbaar zijn voor oogsten, verpakken en of producten nog wel vervoerd kunnen worden per containerschip, haven en luchtvracht. De ontwikkelingen gaan snel en het is lastig om de gevolgen van de diverse overheidsmaatregelen in te schatten.

Bij Greenport wordt er een werkgroep Scenario’s opgestart. Hier zal ik ook aan gaan deelnemen.

Met wie heb je meestal contact?
Ik heb voornamelijk contact met de Belgische en Duitse collega’s, brancheorganisaties en andere levensmiddelensectoren in Nederland zoals NZO en FNLI. Daarnaast heb ik ook veel contact met Freshfel, dit is de Europese koepel. Hier worden dagelijks informatie en updates gedeeld met elkaar.

Maar ook heb ik contact met onze leden om te bekijken wat de vragen zijn rondom voedselveiligheid.

Wat wordt er tijdens het overleg met de werkgroep besproken?
Wat er onder andere wordt besproken zijn de scenario’s betreft supermarkten en levensmiddelen. Het Ministerie LNV is erg geïnteresseerd of er voldoende voedsel is voor de langere termijn. De informatie die we hebben, gebruikt onze directeur Gert Mulder weer bijvoorbeeld in deze brief. Dit is met ondersteuning van marktcijfers waar onze collega Wilco van den Berg verantwoordelijk voor is. Het is erg veel samenwerken met het team. We zijn allemaal een stukje van de puzzel!

Tot slot, is er nog iets wat je de lezers mee wilt geven?
Blijf vooral investeren in relaties. Steun de mensen waar je zaken mee doet. We moeten straks samen weer door!

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
T: 079 - 368 11 13 
06 - 30 986476  
info@groentenfruithuis.nl    

Publicatiedatum: