Vijf jaar Westland Horti Tours: "na regen komt zonneschijn"

Westland Horti Tours vierde 1 april het eerste lustrum. Vijf jaar geleden startte Aad Verduijn met het rondleiden van voornamelijk buitenlandse bezoekers in kassen en bedrijven in het Westland.

Aad, als echte Westlander, weet de weg en heeft in de loop der jaren heel veel contacten gelegd met kwekers en vooraanstaande personen in de sector. “Ik vind het leuk om mensen over het Westland te vertellen. Innovatie en techniek hebben altijd mijn interesse gehad, hierdoor kan ik eigenlijk overal over meepraten”, aldus Aad.

Het is voor mensen die niet bekend zijn in het tuinbouw wereldje lastig om ergens binnen te komen of een goed beeld te krijgen van wat er speelt op het gebied van productie, teelttechniek en innovatie. Inmiddels is er een flink netwerk opgebouwd van bedrijven die graag meewerken en hun deuren open zetten voor Westland Horti Tours.

250 rondleidingen per jaar
“Ik ben altijd weer trots om Westlander te zijn als ik bij bedrijven binnenkom met een groep. Of het nu kwekers zijn of mensen van de overheid, ik zie altijd de verbaasde blikken als ze het hoge niveau van onze productie methoden en organisaties zien”, vervolgt Aad. Met meer dan 250 rondleidingen per jaar is Westland Horti Tours het visitekaartje van de Nederlandse glastuinbouw.

“Bij ons kun je terecht voor een rondleiding, een bezoek aan kassen of aan een bedrijf in de (technische) toelevering. Ook verzorgen we meerdaagse activiteiten waarbij de gasten het complete programma aan ons over laten, van hotelreserveringen, vervoer tot een snufje cultuur als afsluiting van het programma,” vertelt Aad.

Na regen komt zonneschijn
“In de afgelopen 5 jaar hebben we altijd positieve reacties ontvangen van de mensen die we hebben begeleid, dat blijkt ook uit organisaties die regelmatig bij ons terug komen. Soms krijgen we ook verzoeken om meer informatie over de bedrijven die we bezocht hebben of over de technologie die ze hebben gezien, dan zijn we ook ambassadeur voor deze bedrijven. Altijd fijn als je elkaar kan helpen”, glimlacht Aad.

Ondanks de coronacrisis blijft Westland Horti Tours positief over de toekomst. Op dit moment zijn alle rondleidingen geannuleerd voor de komende twee maanden. De problemen voor de hele sector zijn enorm. “Na regen komt altijd weer zonneschijn. Wat mij betreft op naar het volgende lustrum,” sluit Aad af.

Voor meer informatie:
Westland Horti Tours
www.westlandhortitours.nl 
info@westlandhortitours.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven