Fatti col Cuore zet Salinaro Gourmet-tomaten in rood, geel en oranje in de markt

Italiaanse teler introduceert nieuwe tomaat ondanks coronacrisis

"We moeten vastberaden doorgaan om de essentiële voedselvoorziening veilig te stellen, maar natuurlijk hebben we de manier, waarop ons werk is georganiseerd, veranderd," zegt Gino Caggia van het Italiaanse Produttori Associati Citrosol.

Gino Caggia

Ondanks crisis introductie nieuwe tomaat
"Ploegendiensten en pauzes zijn gespreid om de sociale afstand te bevorderen. We hebben het protocol toegepast dat door de regering en de sociale partners is ondertekend en dat de maatregelen tegen Covid-19 bevat.

Sociale afstand bewaren, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, het nemen van de temperatuur van alle binnenkomende werknemers en specifieke personeelsopleidingen zijn niet voldoende om een dergelijke pandemie aan te pakken. Daarom ontsmetten we de gebouwen aan het einde van elke dienst. Er zijn ook veranderingen doorgevoerd als het gaat om extern personeel (chauffeurs, koeriers, leveranciers, enz.).

We proberen ook onze normale activiteiten voort te zetten, dus we blijven werken aan de ontwikkeling van onze producten. Enkele weken geleden hebben we namelijk de nieuwe langwerpige Salinaro Gourmet-tomaten geïntroduceerd, die nu verkrijgbaar zijn in de kleuren rood, oranje en geel."

Salinaro tomatentrossen

Verpakt
"Salinaro Gourmet-tomaten zijn vrolijk, kleurrijk en voor echte fijnproevers. Ze zijn het resultaat van een zorgvuldige rassenselectie, een mix van rassen die vakkundig worden gecombineerd: ze zijn allemaal verschillend maar hebben een uitgesproken smaak. Ze worden geteeld in de gebieden Vittoria, Acate en Santa Croce Camerina, worden met de hand geoogst en binnen 4 uur naar de verpakkingsfaciliteit gebracht. Daar worden ze gecontroleerd en in R-PET-verpakkingen gedaan. Deze tomaten hebben een intense kleur met een glanzende, dunne schil en een matig zoete maar frisse smaak. Ze zijn ideaal voor het maken van voorgerechten, salades en bijgerechten."

Omdat ze weinig calorieën bevatten (23 Kcal per 100 gram), zijn ze ook geschikt voor mensen die een dieet volgen, mede dankzij de aanwezigheid van carotenoïden (lycopeen en alfa-caroteen), kalium, fosfor, vitamine C, vitamine K en folaten.

Salinaro Gourmet voegt zich bij het uitgebreide assortiment producten onder het merk Fatti col Cuore, dat een reeks specialiteiten omvat waaronder Perlinetta di Comiso-aubergines, Peperlini-mini-paprika's, Marzaninetto en Camonetto tomaten en Dolcinetto Snack en Dolcinetto Gourmet-snoeptomaatjes.

Voor meer informatie:
Gino Caggia
Produttori Associati Citrosol Soc. Coop. Agr.
Sede operativa: Strada per Resinè, km 4,2
97019 Vittoria (Rg) 
Italië 
+ 39 0932 1836200
+39 335 5445060
gino.caggia@citrosol.it
www.citrosol.it
www.fatticolcuore.it


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven