Vraag nog vóór 17.00 uur vandaag SDE++ aan

De SDE+-voorjaarsronde 2020 is open van dinsdag 17 maart, 9.00 uur tot donderdag 2 april, 17.00 uur. Nog geen aanvraag ingediend, maar is dit wel het plan? Benader tijdig het eLoket. Het eLoket is momenteel - soms - minder goed bereikbaar, vanwege de vele aanvragen voor onze 'Corona'-regelingen. 

Bedrijven en (non-)profit instellingen kunnen SDE+-subsidie ontvangen voor hernieuwbare energie die zij opwekken. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie. De hoogte van de SDE-bijdrage is daarmee afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijs. Dit geldt voor alle productie-installaties.

Instellen van een voorschot
Wanneer u SDE(+)-subsidie ontvangt, dan betaalt RVO u iedere maand een voorschot voor de verwachte subsidiabele energieproductie. De voorschotten zijn bepaald met een voorlopig correctiebedrag dat door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is berekend als verwachting van de energieprijs en de verwachte subsidiabele productie voor het komende jaar.

Bijstellen van een voorschot
Wanneer de productie over het volledige kalenderjaar bekend is, stelt RVO de bedragen bij aan de hand van de definitieve correctiebedragen. RVO verrekent het definitieve subsidiebedrag met de al ontvangen voorschotten. Het ‘bijstellen’ kan zowel positief als negatief zijn. De productiegegevens ontvangt RVO via de netbeheerder van CertiQ of Vertogas.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven