FOG-IN-PLACE-technologie van JBT en Aurratech

Desinfecteren met verneveling

Dankzij de alliantie met Aurratech lanceert JBT wereldwijd een innovatieve techniek voor oppervlakte- en omgevingsdesinfectie.

Aurratech heeft de FOG-IN-PLACE (FIP)-technologie ontwikkeld, een desinfectiesysteem dat 100% contact met oppervlakken en de omgeving garandeert. Daar heeft het slechts een minimale hoeveelheid water en chemicaliën voor nodig die ook in de traditionele systemen worden gebruikt.

Volgens Caio Agmont, de oprichter van Aurratech, is FIP een proces waarbij oppervlakken gedesinfecteerd worden door de fragmentatie van een biocide-oplossing in miljarden microdeeltjes die zich als een gas gedragen. De deeltjes hebben een laag gewicht en een lage zwaartekracht, waardoor ze lange tijd in de lucht kunnen blijven hangen en ervoor zorgen dat het contact tussen de biocide-oplossing en de oppervlakken gedurende een aanzienlijke periode gewaarborgd wordt.

FIP biedt efficiënte en eenvoudig toe te passen oplossingen voor velerlei bedrijven. Ook voor agrofoodbedrijven, zowel van verse als verwerkte producten, biedt het bedrijf naar eigen zeggen oplossingen om oppervlakken en omgevingen in elk soort ruimte en alle apparatuur te desinfecteren.

FIP versus COVID-19
Momenteel wordt het FIP-systeem al gebruikt om het coronavirus te bestrijden in kantoren, openbare ruimtes, hotels, fabrieken en gezondheidscentra.

Groeiende interesse in de Spaanse AGF-sector
"Onze FIP-technologie krijgt zeer positieve reacties van bedrijven over de hele wereld, waaronder ook fruit- en groentenbedrijven in Spanje", aldus Francisco Peris, de commercieel directeur van JBT-FPT voor de EMEA regio.

FOG-IN-PLACE vergemakkelijkt de eliminatie van sporen van schimmels en gisten en vermindert het verlies aan product. Het is ook een volgens de producent 'effectief hulpmiddel' bij het beheersen van de weerstand van micro-organismen tegen veelgebruikte chemicaliën. Met andere woorden, het verhoogt de effectiviteit van de chemicaliën.

Voor meer informatie:
JBT Technologies
70 West Madison, Suite 4400
Chicago, IL, 60602 (USA)
Tel: +1 312 861 5900
Fax: +1 312 861 5897
www.jbtc.com

Aurratech Inc. Spain
C/ Mandarina 2F, Polígono Industrial Matache,
Palma del Río, Córdoba (Spanje)
jvelazquez@aurratech.com
www.aurratech.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven