Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe versie tripsherkenningskaart beschikbaar

Trips is al jarenlang een van de grootste bedreigingen voor de Nederlandse sierteelt on-der glas. Voor de bestrijding van trips is het belangrijk te weten om welke soort het gaat. De eerder door Wageningen University & Research business unit Glastuinbouw en Glas-tuinbouw Nederland opgestelde tripsherkenningskaart is nu verder geactualiseerd.

Herkenning is belangrijk, want biologische bestrijders werken bijvoorbeeld niet altijd goed tegen alle soorten trips en ook kan de chemische bestrijding tegen de ene soort beter werken dan tegen de andere. De laatste jaren wordt de glastuinbouw geconfronteerd met de introductie van nieuwe tripssoorten. Naast deze exoten zijn er ook inheemse tripssoorten die regelmatig in kassen voorkomen. Door een betere herkenning en met meer kennis over de levenswijzen kan de aanpak van de verschillende tripsen gerichter en effectiever plaats vinden.

Duidelijke herkenning tripsen
Afgelopen jaar hebben Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Glastuinbouw Nederland een tripsherkenningskaart opgesteld voor de belangrijkste soorten tripsen in de Nederlandse glastuinbouw. De kaart is nu verder aangevuld en geactualiseerd met de pepertrips Thrips parvispinus, een nieuwe soort die zich lijkt te vestigen in de Nederlandse en Europese kassen.

Duidelijke foto’s van de verschillende tripsen alsmede detailfoto’s voor duidelijke herkenning zijn hierin opgenomen. Tevens zijn het uiterlijk, het schadebeeld, de levenswijze en de waardplantenreeks beschreven. De tripsherkenningskaart is digitaal beschikbaar, maar ook als uitklapbare folder in kleur. Op veler verzoek is de kaart nu ook in het Engels vertaald. 

Download hier de Nederlandse versie
Download hier de Engelse versie

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: