Online vergadering voor de ontwikkeling van normen voor bemestingsproducten

De komende tijd wordt er een groot aantal nieuwe normen ontwikkeld. De normcommissie ‘Bodemverbeterende middelen en Teeltsubstraten’ kwam 25 maart online bijeen om de Nederlandse prioriteiten scherp te krijgen.

Door snelle ontwikkelingen in de landbouwsector en de transitie naar een steeds meer circulaire samenleving, verandert ook het gebruik van bemestingsproducten. Het gebruik van verschillende landbouwproductiemiddelen neemt toe. De Europese Commissie heeft een nieuwe richtlijn gepubliceerd waarin meerdere categorieën landbouwproductiemiddelen zijn opgenomen. Er wordt gewerkt aan geharmoniseerde normen, om te kunnen voldoen aan deze nieuwe richtlijn, door het veilig gebruik van deze middelen te stimuleren en daarbij te werken aan een meer efficiënte en duurzame landbouw.

Online vergadering
De Nederlandse normcommissie ‘Bodemverbeterende middelen en Teeltsubstraten’ vergaderde afgelopen woensdag 25 maart voor het eerst online met elkaar om de interessegebieden en prioriteiten van de commissieleden in kaart te brengen. Naast de prioriteiten voor de commissie, is ook gesproken over het werven van nieuwe leden om de inhoudelijke expertise op dit gebied binnen de commissie uit te breiden.

Nederlands belang en deelname
Nederland is verplicht de nieuwe geharmoniseerde Europese normen over te nemen. Door deel te nemen aan een Nederlandse normcommissie, is het mogelijk om invloed uit te oefenen op het normalisatieproces. Dit kan zowel inhoudelijk door deel te nemen aan een Europese werkgroep, als door te stemmen over de Europese documenten. Samen kan de sector werken aan de toekomst van meststoffengebruik in Europa en dus ook in Nederland.

Bron: NEN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven