zonnepanelen op het dak en terrein klaar voor realisatie WKK-gebouw

Voorbereidende werkzaamheden Trias Westland 2 afgerond

Terwijl de zon volop schijnt is het dak van het pompgebouw van Trias Westland voorzien van zonnepanelen. Daarmee wordt groene stroom opgewekt. Het vermogen van de zonnepanelen is 42 KWp, oftewel 42.000 kWh. Dit is vergelijkbaar met het jaarverbruik aan groene stroom van ongeveer 12 huishoudens. De opgewekte komt volledig ten goede aan de installatie van Trias Westland. 

Met het schoonmaken en de laatste asfaltwerkzaamheden op het terrein van de aardwarmtecentrale aan de Lange Broekeg 70B zijn ook de voorbereidende civiele werkzaamheden voor het tweede geothermiedoublet van Trias Westland onlangs afgerond.

De afgelopen maanden is een deel van het terrein gereed gemaakt. Na verwijderen van bestaand asfalt, ontgraven van grond en heiwerkzaamheden zijn de funderingen, het drainagesysteem en nieuw asfalt aangelegd. In totaal zijn er tweehonderd heipalen geslagen en daarmee is het terrein voorbereid om binnenkort twee nieuwe putten te gaan boren.

De komende weken wordt het terrein voorbereid voor de realisatie van het WKK-gebouw. Vooruitlopend op de realisatie van het doublet worden twee geleidebuizen (conductors) in de bodem aangebracht waarbinnen de nieuwe putten kunnen worden aangelegd.

Bron: Trias Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven