Noorse groothandel wil voorrang voor Noorse AGF in schap in crisistijd

Veel Noorse telers vrezen dat het gebrek aan seizoenarbeiders voor problemen zorgt bij het gewasarbeid en oogsten. Er wordt inmiddels aan oplossingen gewerkt, onder andere door het beschikbaar stellen van (tijdelijk) ontslagen Noren. Toch wil Norgesgruppen de telers er nu van verzekeren dat in Noorwegen geteelde producten voorrang krijgen bij hun supermarktketens.

Runar Hollevik, directeur van Norgesgruppen: “Onze ketens hebben veel van de groenten en fruit nodig die dit jaar geteeld worden. Mijn boodschap aan groenten- en fruittelers uit het hele land die aan ons leveren, is dan ook dat ze gewoon moeten telen zoals ze gepland hadden. We willen Noorse groenten en fruit voorrang geven.”

Norgesgruppen beheert de supermarktketens Kiwi, Meny, Joker en Spar. Hollevik is optimistisch en denkt dat de verkoop goed zal gaan: “Dit seizoen wordt het belangrijker dan ooit om voor Noorse producten te kiezen. Wij zijn optimisten en denken dat groenten- en fruitverkoop dit jaar goed zal verlopen. Dit hebben we ook aangegeven bij distributeurs Bama en Gartnerhallen.”

Bron: nationen.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven