Italiaanse handelaar zag prijzen courgettes pieken

"'Ik maak mij zorgen om hen die voor de zomercampagne flinke investeringen hebben gedaan"

"De campagne van sla, courgette en komkommers is in volle gang. We hopen binnen een week de eerste lokale geribbelde tomaten te kunnen oogsten", vertelde Michele Conti, salesmanager van Op Copla di Fondi uit Italië eind vorige week.

De vraag vanuit de reguliere markt neemt momenteel toe, terwijl de volumes voor de binnenlandse retailketen verdrievoudigd zijn, zag hij.

"De temperatuurdaling van de afgelopen dagen heeft een positief effect gehad, want de prijs van courgettes is bijna verdubbeld. De huidige prijs voor lichtgroene courgettes met bloemen ligt rond de € 1,50 - 1,60/kg, terwijl die voor donkergroene courgettes zonder bloemen € 1,30 - 1,40 bedraagt. De vraag is ook gestegen ten opzichte van een paar weken geleden."

"De situatie van de selderij is niet geweldig, want de gemiddelde prijsopgave is € 0,40/kg. Selderij in flowpacks die ook voor het buitenland bestemd zijn, is dit jaar beschikbaar gekomen, hoewel de verkoop traag verloopt." 

"We houden ons aan de bepalingen van de regering. De faciliteit is gesloten, dus het is veiliger en er zijn minder mensen. Wij nemen elke ochtend de temperatuur van de operators op en natuurlijk draagt iedereen persoonlijke beschermingsmiddelen en respecteert de veiligheidsafstand van ten minste 1 meter."

"We werken hard om de consumenten te voorzien van verse Italiaanse producten van hoge kwaliteit. Ik wil benadrukken dat de producten uit de vlakte van Fondi virusvrij zijn en dat het virus zich in het algemeen niet via versproducten verspreidt. Ik wil de consument ook vragen om Italiaanse producten te eten."

"Ik hoop echt dat er snel een einde komt aan deze situatie. Ik maak me ook grote zorgen om onze producenten, want zij maken zich klaar voor de zomercampagne en hebben aanzienlijke investeringen gedaan."

Voor meer informatie:
Michele Conti
Op Copla
Via Pantanello 2 nr. 11,13,15
04022 - Fondi (LT)- Italië
+39 0771 523515
+39 324 8698105 Michele Conti
michele.conti@consorziocopla.it
www.consorziocopla.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven