Varend Corso Westland geannuleerd

"Het bollencorso werd in 1947 voor het eerst gehouden op initiatief van een amarylliskweker die zei: "En nou is het tijd voor wat leuks"

Het bestuur van Varend Corso Westland heeft, met pijn in het hart, besloten om dit jaar het evenement af te lasten door het Coronavirus. Het vierdaagse corso stond pas op donderdag 2 t/m zondag 5 juli 2020 gepland. Door het rijksverbod op samenkomsten tot 1 juni aanstaande hebben de werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw.

Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en financiële sponsoren te werven. In 2021 zal de editie plaats vinden op donderdag 1 t/m zondag 4 juli 2021.


Rob Baan maakt het besluit bekend. "Het bollencorso werd in 1947 voor het eerst gehouden op initiatief van een amayliiskweker die zei: "En nou is het tijd voor wat leuks." Die gedachte spookt nu door mijn hoofd."

NB. Mocht het veelbesproken Noodfonds worden opgericht, dan hoopt Baan dat er toch vooral ook een paar knaken overschieten om nog 'iets'  te kunnen doen. Wat, daar moesten we het later zeker nog eens over hebben, maar in elk geval iets waarmee we de wereld kunnen laten zien: "Jongens, we zijn er nog".

In deze onzekere tijd was het een optelsom van redenen waarom het bestuur voor cancelen kiest. Het is aannemelijk dat er in juli nog gezondheidsrisico’s en maatregelen van toepassing zijn. Voor zowel deelnemers, vrijwilligers als publiek. Daarbij spelen de financiën, die voor deze crisis begon, al een uitdaging waren een rol. Het bestuur laat weten: “Sponsorwervers kunnen niet met goed fatsoen bij kwekers langs waar gevulde containers met doorgedraaide teelt op het erf staan. Datzelfde geldt voor de kernen, die sponsoren zoeken bij lokale ondernemers met gesloten deuren.”  Van deelnemers, zowel commerciële als kernboten, ontving het bestuur al afmeldingen. Organisatorisch is het voor hen onmogelijk om, met inachtneming van het samenkomstverbod, een boot op te bouwen.
 
Net als andere bloemencorso’s in Nederland wordt het Varend Corso Westland geraakt door het Coronavirus. “Het doet ons pijn om dit besluit te moeten nemen en het corso voor het eerst in haar bestaan te cancelen. Voor de organisatie, die er op alle vlakken al veel tijd in heeft gestoken maar vooral voor het publiek. De sfeer, saamhorigheid en energie die het corso uitdraagt had een opsteker geweest na deze tijd. Velen, waaronder vele ouderen, kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de bonte stoet. Maar we willen met een volwaardig corso varen. Het is en blijft een middel om de tuinbouwsector landelijk op de kaart te zetten,” aldus het bestuur.
 
1 t/m 4 juli 2021: save the date!
In 2020 zou het Varend Corso Westland voor het eerst door het centrum van Den Haag varen. De nieuwe route en dagindeling blijven staan voor 2021. Uiteraard onder voorbehoud van vergunningen en financiën. Ook het thema ‘It’s showtime’ zodat deelnemers niet voor niets hun voorbereidingen hebben gedaan. Met SBS6, die tv-uitzendingen in aanloop naar het corso zouden maken, worden nog gesprekken gevoerd.  

Voor meer informatie & bron foto: varendcorso.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven