vacuüm pyrolyse-systeem reinigt metalen filters in recyclingsapparatuur

Hergebruik rPET moet wel schoon gebeuren

Recycled PET (rPET) wordt steeds vaker gebruikt voor het vervaardigen van groenten- en fruittrays omdat de vraag naar herbruikbare verpakkingen toeneemt. De metalen filters die worden gebruikt bij het productieproces moeten echter dagelijks worden vervangen en gereinigd. 

"Om deze filters schoon te maken, gebruiken onze klanten in de verpakkingssector de milieuvriendelijke vacuüm pyrolyse-technologie," vertelt Virgilio Perez Guembe, deskundige op het gebied van thermische reiniging bij Schwing Technologies.

Dit volledig geautomatiseerde proces is veel sneller dan de tijdrovende handmatige procedure en neemt slechts acht tot tien uur in beslag. "Onze Vacuclean-systemen besparen tegelijk tijd en arbeid," benadrukt Perez Guembe. 

Kortere reinigingstijd voor filters die vervuild zijn met rPET
Een voorbeeld van de toepassing zijn metalen filters van 85 x 35 cm, die worden gebruikt bij het vervaardigen van AGF-trays. De producent, een Spaanse fabrikant van verpakkingen, werkt met rPET. Het bedrijf moet haar filters dagelijks reinigen en maakt gebruik van de vacuüm pyrolyse-technologie van Schwing. De technische specificaties, zoals de reinigingsduur, de vacuümatmosfeer, temperatuurcurve en maximale temperatuur werden speciaal afgestemd op de filtersystemen en rPET van deze gebruiker. 

 

Het Vacuclean thermische vacuüm-reinigingssysteem van Schwing Technologies

Het milieuvriendelijke reinigingsproces in het vacuüm pyrolyse-systeem
De reiniging vindt plaats in een elektrisch verwarmde vacuüm reinigingskamer. "De apparatuur warmt langzaam op en zorgt ervoor dat een groot deel van het rPET smelt en eruit komt. Het eigenlijke pyrolyse-proces, dat de resterende polymeren afbreekt, begint pas bij 440 graden Celsius," legt Perez Guembe uit.

De overgebleven koolstof wordt verwijderd tijdens de daaropvolgende oxidatiefase bij een temperatuur van zo'n 450 graden Celsius. Dit gehele proces is volledige geautomatiseerd en laat nagenoeg geen residuen achter.

  

Metalen filter dat vervuild is met rPET voor en na de reiniging 

Digitale integratie van het Vacuclean-systeem
Om het reinigingsproces digitaal te optimaliseren, heeft het team van Schwing een aantal nieuwe componenten toegevoegd aan het vacuüm thermische pyrolyse-systeem. Naast een nieuwe touchpanel met internetverbinding, zijn de digitale modules uitgerust met een intern dataverbindingssysteem en digitale documentatie in de Schwing-cloud. Andere technische innovaties zijn de volledig elektronische meting van de luchttoevoer van de katalysator, een signaallamp en een vernieuwde storingsmelder. 

Gegevens worden via het touchscreen ingevoerd, dat verbonden is aan een netwerk

Voor meer informatie:
Schwing Technologies
www.schwing-technologies.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven