Ontsmetting in de strijd tegen het coronavirus

Spaans bedrijf stelt zijn ozongeneratoren ter beschikking van de staat

Het Spaanse bedrijf Agrozono, een bedrijf uit Valencia dat actief is met ozon om irrigatiewater te ontsmetten, heeft de overheidsdiensten vijf grote mobiele ozonopwekkingsapparaten ter beschikking gesteld voor de ontsmettingsoperaties in steden en gemeenten in de strijd tegen het coronavirus.

Door de beperkingen op bepaalde chemische substanties voor bodemontsmetting gedurende de afgelopen jaren, zoals bijvoorbeeld het verbod op het gebruik van methylbromide, werd de blik op ozon gericht en zo ontstond ook het bedrijf Agrozono, dat zijn eigen mobiele generators ontwikkelde.

Binnen drie minuten virus vernietigd
Volgens het bedrijf is ozon de krachtigste tot nu toe bekende oxidator. Het werkt 33% meer oxiderend dan hypochloorzuur en dubbel zoveel als hypochloriet (bleekwater). Het heeft een sterke virucidale werking en verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat met doses van tussen 0,5 en 0,8 ppm/liter water en met een contact van minder dan 3 minuten virussen inactief worden zonder verder besmettingsvermogen.

Er is enkel voldoende waterstroom en een elektrische aansluiting nodig voor de toepassing. De ozon, bestaande uit drie zuurstofatomen, wordt gegenereerd door elektrische schokken. Zodra het ozonwater op een oppervlak vrijkomt, wordt het binnen de 15 of 20 minuten, afhankelijk van de temperatuur, weer gewoon water met een hoge hoeveelheid zuurstof dat terug in de atmosfeer terechtkomt zonder enig residu achter te laten.

Bron: lasprovincias.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven