Eetbare coating verlengt houdbaarheid AGF tot 6 maanden

De Israëlische startup Sufresca ontwikkelt eetbare coatings die plastic verpakkingen van versproducten overbodig maken en voedselverlies en -afval verminderen. De smaakloze eetbare coating wordt aangebracht met eenvoudig te implementeren applicatietechnieken.

Versproducten behouden het uiterlijk en de smaak "alsof het net geoogst is", zo meldt Sufresca. Deze innovatie is ontstaan door de vraag vanuit de verpakkingsindustrie naar verpakkingsvrije oplossingen voor AGF-producten.

"Onze missie is om nieuwe marktstandaarden te stellen voor het verwerken van versproducten, waarbij kosteneffectieve, milieuvriendelijke en duurzame coatingoplossingen beschikbaar zijn voor alle groenten en fruit, en later voor alle levensmiddelen, waarvoor plastic momenteel wordt gebruikt om de houdbaarheid te verlengen," vertelt Efrat Boker Ferri, directeur van Sufresca aan PackagingInsigths.

In afwachting van definitieve toepassing tomaat en komkommer
Sufresca werkt momenteel aan de uitbreiding van haar activiteiten met alle bederfelijke levensmiddelen. Er zijn al geteste toepassingen gevonden voor paprika en knoflook, maar de definitieve versie van de coating voor tomaten en komkommers is nog in ontwikkeling.

De eetbare coatings kunnen bij omgevingstemperatuur worden bewaard, hoeven niet te worden verdund en verlengen de houdbaarheid tot zes maanden. De coatings zijn gemaakt van water, glansmiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en zuurteregelaars. "Alle ingrediënten die in onze coatings worden gebruikt, zijn door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) erkend als levensmiddelenadditieven (E-nummer) en door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) als algemeen erkend als veilig (GRAS)."

Coatingdikte
De technologie van Sufresca kan niet-giftige, biologisch afbreekbare coatings leveren die minder dan 0,1 mm dik zijn en die onzichtbaar, onopvallend, geurloos en smaakloos zijn. De coatingdikte is afhankelijk van de applicatietechniek, gezien de fysieke structuur en de ruwheid van het groenten- of fruitoppervlak.

Voor meer informatie:
Sufresca
Efrat Boker Ferri
LinkedIn
www.sufresca.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven