Sjaak van der Tak en Marc Calon spreken waardering uit voor de sector

Vrijdag 20 maart was voorzitter Sjaak van der Tak te gast bij de televisiemarathon van de Westlandse Omroep Stichting (WOS). De zender maakte een speciale live-uitzending op tv met als doel de krachten te bundelen en de regio te ondersteunen met verhalen en mooie initiatieven om kracht uit te putten in tijden van de coronacrisis.
 
In gesprek met Rob Veenman en John Grootscholten (Gebr. Grootscholten) liet Van der Tak weten dat hij heel goed begrijpt dat ondernemers in de glastuinbouw nu wakker liggen, maar dat hij ook hun veerkracht ervaart. 

Afgelopen donderdagavond vertelde ook Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland, in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken van Radio-1 meer over de gevolgen voor de land- en tuinbouw.

“De grootste verliezen zitten op dit moment in de sierteelt, die krijgt de eerste klap. Daarnaast zie je enorme vraaguitval naar aardappelen. We zien ook dat de olieprijzen enorm gedaald zijn. Dat heeft direct effect op de suikerprijzen die ook enorm gedaald zijn. Dus we zien vraag uitval en enorme prijsdalingen. Die vijf miljard euro is niet voor de toekomst, die is er nu al. Die kun je al opschrijven, helaas.”

Bron: LTO, Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven