Crisisteam Tuinbouw werkt hard aan uitwerking noodfonds

Het crisisteam Tuinbouw werkt, samen het het crisisteam van LTO Nederland, vanuit de Taskforce Financiën aan de uitwerking van een noodfonds voor de gehele tuinbouwsector. Dit noodfonds dient ter financiële compensatie en is bestemd voor de middellange- en lange termijn om schade en herstel tijdens deze coronacrisis voor ondernemers te compenseren.

Bekijk hier de update van LTO Nederland van 19 maart 15.00 met puntsgewijs waarop wordt ingezet momenteel vanuit de crisisteams. 

Deze Taskforce heeft gisteren in voorbereiding op dit noodfonds een inventarisatieformulier schade bewijsvoering opgesteld. Deze wordt vandaag, vrijdag 20 maart, voorgelegd aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ( RVO) en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. Glastuinbouw Nederland, GroentenFruitHuis, Royal Flora Holland, VGB, Anthos, banken en LTO NL maken deel uit van deze Taskforce financiën van Crisisteam Tuinbouw (de hele tuinbouwketen).

Andere maatregelen
Naast dit noodfonds in wording is er een noodkrediet. Dit bestaat uit een breed pakket steunmaatregelen vanuit het Kabinet om de glastuinbouwsector door de Corona-crisis heen te loodsen. Hieronder vallen diverse borgstellingsregelingen, werktijdverkorting, uitstel van Belastingen, uitstel van Energiebelastingen, waaronder ODE in de 2e, 3e, en 4e schijf. De banken hebben inmiddels een uitstel van rente en aflossing voor de komende zes maanden toegezegd.

Bron: LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven