Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rick Oomen, Hotraco Horti:

"Deze substraatunit stuurt het volledige irrigatieproces"

Hotraco Horti heeft eind februari de eerste Ceres-FC substraatunit uitgeleverd naar het Verenigd Koninkrijk. De unit is inmiddels al in gebruik voor de chilipeperteelt bij Barfoots. Duke Electrical Services heeft de installatie verzorgd. Dat was eenvoudig, dankzij het plug-and-play concept. Met deze levering is de marktintroductie van het fertigatiesysteem officieel. Het eerste prototype van deze machine werd op GreenTech 2019 in Amsterdam gepresenteerd en is sindsdien veelvuldig getest en verbeterd.


Rick Oomen

Compact en standalone
De door Hotraco Horti ontwikkelde substraatunit voorziet zowel in het mixen van irrigatiewater, als het strategisch toedienen hiervan. Rick Oomen, Hotraco: ”Hiermee is de Ceres-FC in staat om het complete irrigatieproces te sturen, waardoor het niet noodzakelijk is om nog andere computers of schakelpanelen toe te voegen. De bediening van pompen en kranen kan aan de unit worden  overgelaten.”

De Hotraco Horti Ceres-FC zorgt bovendien voor irrigatiewater met een stabiele pH en EC. Door de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen op het goede moment toe te dienen, worden voedingsstoffen effectiever opgenomen. En ondanks het compacte formaat van de unit, kan deze toch relatief grote volumes van 10 of 20 m3 per uur verwerken.

Rick Oomen: ”Door het 7” touchscreen is de unit makkelijk te bedienen en door de webbased applicatie is hij tevens eenvoudig in te stellen. Ongelimiteerd kunnen irrigatieprogramma’s worden aangemaakt. De Ceres -FC kan standalone werken of worden gekoppeld aan de Orion-GC klimaatcomputer. Ook de koppeling aan elke andere willekeurige computer is mogelijk. Zodoende kan de Ceres -FC de kranen in de kas optimaal bedienen.”

Voor meer informatie:
Hotraco Horti
Rick Oomen
r.oomen@hotraco.com 
www.hotraco-horti.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven