Aardbeien plukken in Italië gaat door ondanks daling vraag en halvering prijzen

Het plukken van aardbeien gaat door in het Italiaanse Metapontino, ondanks de noodsituatie op gezondheidsgebied. "Onze kracht is mankracht. De werknemers, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zetten hun werk op het terrein voort, wel uitgerust met alle preventiemaatregelen. Iedereen moet zich veilig voelen," zegt Carmela Suriano, directeur van Compagnia delle Primizie.

"Op dit moment zijn er geen moeilijkheden bij het oogsten en het op de markt brengen van de aardbeien, maar er is wel degelijk sprake van een economisch verlies. Het gebrek aan vraag uit vele marktsegmenten heeft geleid tot minder bestellingen.

Ook de vraag van de grootschalige retail is licht gedaald, juist omdat de lagere aankoopfrequentie vooral gevolgen heeft voor de meer bederfelijke producten, zoals bijvoorbeeld aardbeien. De gewoonte om steeds naar de supermarkt te gaan om vers fruit te kopen verdwijnt, omdat het nodig is om het reizen zoveel mogelijk te beperken."

"We hadden een buitengewone campagne verwacht, maar in plaats daarvan zijn de verkoopprijzen met maar liefst 40-50% gehalveerd. Voor ons zijn de belangrijkste markten die van Lombardije, Veneto en Emilia-Romagna, die zich dus juist in die regio's bevinden waar de besmetting het grootst is."

"We zitten midden in de campagne. Meer naar de zomer toe beginnen de temperaturen te stijgen, waardoor het fruit snel kan rijpen. Dit maakt het noodzakelijker om de aardbeien te distribueren en te verkopen. Nooit eerder was het zo belangrijk om 'Made in Italy' te steunen, in een poging om alle vervoerders te prijzen die, ondanks de moeilijke tijden, de verschillende verkooppunten in het land blijven bevoorraden."

Voor meer informatie:
Compagnia delle Primizie
Viale Salerno, 13/15
75025 Policoro, MT
Italië
+39 0835 902 017
info@compagniadelleprimizie.com
www.compagniadelleprimizie.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven