Desinfectiemiddelen zonder virusclaim nu toegestaan vanwege dreigend tekort

De ministeries van VWS en I&W hebben op 16 maart 2020 besloten voor de gezondheidszorg een vrijstelling af te geven voor professioneel gebruik van bepaalde middelen die geen virusclaim hebben, zodat deze voorlopig ook gebruikt kunnen worden tegen het coronavirus.

Dreigend tekort
Het gaat om middelen die minimaal 70% alcoholen (ethanol, 1-propanol, 2-propanol), 0,1% natriumhypochloriet (als actief chloor) of 0,5% waterstofperoxide bevatten. Deze maatregel is genomen in verband met het dreigende tekort aan desinfectiemiddelen in zorginstellingen.

Virusclaim
In de toelatingendatabank van het Ctgb kunnen handdesinfectiemiddelen (producttype PT01) worden opgezocht die een toelating hebben in Nederland. Een deel van deze middelen heeft een virusclaim en kon daarom volgens het Wettelijk Gebruiksvoorschrift al worden ingezet tegen het coronavirus. De middelen die geen virusclaim hebben maar wel voldoen aan bovengenoemde samenstellingen, mogen nu tijdelijk ook door professionele toepassers ingezet worden tegen het coronavirus.

Bron: Ctgb


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven