BPL Pensioen:

"Coronavirus heeft ook gevolgen voor pensioen"

Het coronavirus spreidt zich uit over de wereld. Ook in Nederland worden steeds verdergaande maatregelen genomen. Dus ook BPL Pensioen is voorzichtig en houdt zich strikt aan adviezen van de RIVM. 

Financiële consequenties coronavirus
De dekkingsgraad van vrijwel alle pensioenfondsen in Nederland daalde de afgelopen maand fors. Ook is te verwachten dat een daling doorzet in de komende maanden. Het coronavirus zorgt voor een negatieve ontwikkeling op de financiële markten, omdat gevreesd wordt voor een economische crisis.

Nu aandelen minder waard worden, worden ook de beleggingen minder waard. Naast de waarde van beleggingen is de rente een belangrijk element in de berekening van de dekkingsgraad. Doordat de rente nog steeds erg laag is en beleggingen nu ook in waarde dalen, komt de dekkingsgraad van BPL Pensioen zwaar onder druk te staan.  

Algemeen beeld dekkingsgraad pensioenfondsen
De dekkingsgraad daalde van 93,3% eind januari naar 88,1% eind februari. Te verwachten is dat de dekkingsgraad in maart verder zakt, doordat de financiële markten ook in maart zeer negatief zijn. De dekkingsgraad eind december 2020 is bepalend of er wel of geen maatregelen genomen moeten worden.

Bron: BPL Pensioen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven