BVB Substrates heeft nieuw magazijn

"Laat de voorjaarspiek maar komen, wij zijn er klaar voor"

Elektrische reachtrucks met een “blue spot” veiligheidslicht zoeven geluidloos heen en weer. Op 1 oktober 2019 nam BVB Substrates een nieuw 'warehouse' in De Lier in gebruik. Het gebouw biedt ruimte aan meer dan 10.000 pallets. "Tuincentra, bouwmarkten en retailers kunnen vertrouwen op soepele levering van schone pallets potgrond tijdens de voorjaarspiek", zo klinkt het bij de substraatproducent. 

Nieuw warehouse
De plannen bestonden al jaren, maar werden in 2019 realiteit, legt Armand Veenman uit, die Director Sales & Operations Planning is. "BVB Substrates verpakt in Nederland namelijk zo’n dertig miljoen zakken potgrond, waarvan Veenbaas in Drachten het grootste deel verzorgt. Die zijn voornamelijk voor de consumentenmarkt bedoeld.

In De Lier gaat het om zes miljoen zakken. Met deze locatie erbij kunnen we meer voorraad aanhouden, de ruimte beter benutten, de productie en levering slimmer plannen en een hogere kwaliteit eindproduct leveren."

Geen weersinvloeden
Doordat pallets binnen staan, blijven de kleuren van de verpakking behouden. Ook weer en wind hebben geen invloed, dus de houten pallets blijven schoon en heel.

Verder is de logistiek efficiënt, omdat de transporteur door de extra capaciteit alles op deze plek kan inladen. Als hij gebruikmaakt van de digitale aanmeldportal, krijgt hij een tijdslot en kan hij de order direct oppikken bij aankomst. "Dat bespaart klanten kostbare tijd. We kunnen zelfs vooruit werken, omdat we voor de vijf laaddocks elk twee orderpickplekken hebben. Orderpicken gebeurt efficiënt met behulp van slimme shuttles."

Traceerbaar tot op de pallet
De ingebruikname van een nieuw Warehouse Management Systeem zorgt dat de ruimte in het magazijn optimaal wordt genut. De traceerbaarheid van pallets is bovendien verzekerd. "Elke pallet krijgt een SSCC-label, dat retailers standaard gebruiken. Dit label bestaat uit een productcode, productiebatch en het palletnummer. Deze barcode scannen we bij elke handeling. De klant weet zo precies welke pallet naar welke van zijn locaties gaat. Mocht er iets mis zijn met een batch, dan kunnen we dit direct traceren."

'Value added services'
Boven de orderpickplek is een speciale zolderruimte ingericht voor “value added services”. BVB Substrates voorziet daar pallets van showboxen en displays. "Sommige klanten willen verschillende producten op een pallet. Zo’n display zorgt voor herkenbaarheid en een goede presentatie op de winkelvloer." Veenman: "Laat de voorjaarspiek maar komen, wij zijn er klaar voor."

Feiten in cijfers
6.000.000 zakken potgrond per jaar verpakt in De Lier.
Dat staat gelijk aan 100.000 pallets. Het nieuwe warehouse heeft een capaciteit van 10.000 pallets. De hal beslaat een oppervlakte van 5000 vierkante meter en is 15 meter hoog. 6 slimme shuttles maken het orderpicken makkelijk. Het warenhuis heeft 5 laaddocks en 3 reachtrucks.

Voor meer informatie:
BVB Substrates
www.bvb-substrates.nl 
info@bvb-substrates.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven