Telers krijgen steun bij aanvragen noodkrediet

Maandag 16 maart heeft Glastuinbouw Nederland bij de overheid een noodkrediet van €2 miljard aangevraagd om de sierteeltsector te steunen. Deze steun is hard nodig na de ontwikkelingen van afgelopen dagen in verband met het coronavirus.

Noodkrediet aanvragen
Om een noodkrediet te kunnen aanvragen om in afwachting van de maatregelen van het Rijk dit proces voor te bereiden moet het format liquiditeitsprognose Glastuinbouw ingevuld worden. Op het moment dat dit kan worden ingestuurd bij de bank worden deelnemers geïnformeerd. 

Noodfonds
Naar verwachting worden de condities en voorwaarden voor het noodfonds binnenkort bekend gemaakt door de overheid.

Om in aanmerking te komen voor een mogelijk noodfonds dient bewijsmateriaal verzameld te worden van misgelopen omzet of te verwachten mis te lopen omzet de komende periode. Hiervoor is een format ontwikkeld dat eerst door het Ministerie moet worden goedgekeurd.

Bewijsvoering die niet voldoet aan de voorwaarden van het ministerie komen niet in aanmerking voor het noodfonds. Het is daarom aan te raden om op dit moment omzetverliezen bij te houden. Zo kan de informatie direct in het juiste format gezet en kan de aanvraag ingediend worden.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven