gecontroleerd en op water telen in RTL-programma 'Doe maar duurzaam'

"We kunnen 365 dagen per jaar constante productie realiseren"

In veel delen van de wereld kunnen groenten niet geteeld worden omdat het te heet, te droog of te dicht bevolkt is. Steeds vaker wordt er daarom geteeld in klimaatkamers, onder LED-belichting. Jordi Mol, Technial engineer bij Nijssen, vertelt: "Door gebruik te maken van volledig afgesloten ruimtes worden deze weersinvloeden van buiten uitgesloten. Hierdoor kan er 365 dagen per jaar een constante productie gerealiseerd worden." 

"De klimaatkamers waarin de miljoenen planten groeien zijn luchtdicht gemonteerd", aldus Jacob Aalbers. "Met LED-belichting kun je het lichtspectrum en de lichtintensiteit goed sturen, zodat het product goed kan groeien."

Teelt op water
Maar Nijssen is niet de enige die de wereldproblematiek op het gebied van voedselvoorziening ziet. André van der Stoel, CEO van Industrial Product Solutions, ziet ook dat er steeds meer voedsel nodig is. "Wereldwijd zien we een problematiek ontstaan voor bevolkingsgroepen in bijvoorbeeld grote steden. Er is steeds meer voedsel nodig, wat over grotere afstanden getransporteerd moet worden, wat veel geld kost. Dat moet volgens ons duurzamer. 

Teelt op water is hiervan een voorbeeld. Er wordt alleen met water en voeding gewerkt. De teelt op water is ondertussen doorontwikkeld en wordt gebruikt voor de teelt van veel soorten groenten en kruiden. Het voordeel van teelt op water is niet alleen dat het water en de voeding beter gereguleerd kunnen worden, ook de ziektedruk is veel minder." 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven