Westlandse WOZ-wijziging scheelt telers ODE-belasting

Westlandse bedrijven mogen voortaan verschillende locaties van hun bedrijf — ongeacht de ligging binnen Westland — samenvoegen tot één WOZ-locatie. Dat heeft het college van B&W besloten.

Door dit besluit hoeven tuinbouwbedrijven met meerdere locaties in Westland minder energiebelasting ‘ODE’ (opslag duurzame energie) te betalen aan de rijksoverheid.

Glastuinbouw Nederland en VNO-NCW Westland-Delfland verzochten het college deze maatregel te nemen, vanwege de grote nadelige financiële effecten die de glastuinbouw ondervindt van de duurdere landelijke energiebelasting.

Bedrijven die voor deze maatregel in aanmerking komen, kunnen zich melden bij de gemeente via 14 0174 of info@gemeentewestland.nl.

Coronaviruscrisis
Dit besluit is mede genomen tegen de achtergrond van de  economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. De op internationale handel gerichte economie van de gemeente Westland is namelijk extra kwetsbaar voor wereldwijde crises.

Samen met de andere Greenport-gemeenten vraagt de gemeente Westland het kabinet om extra ondersteunende, sectorale, maatregelen te treffen. Zo stuurde burgemeester Arends samen met andere burgemeesters van Greenport-gemeenten een brandbrief aan het Rijk. De WOZ-maatregel past in deze strategie.

Lobby
Glastuinbouwwethouder Abee: “Met dit besluit hoopt ons college, op korte termijn, een kleine bijdrage te leveren aan het verzachten van de negatieve financiële gevolgen van de coronaviruscrisis voor onze bedrijven.

Uiteraard realiseren we ons dat er veel méér nodig zal zijn om de effecten van de ontstane crisis te ondervangen. Wij zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met het Rijk,  andere overheden en brancheorganisaties.”

Bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven