Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dertig opleggers materiaal voor watertechniek en elektra 29 ha kas VK

Tholen - Voor december 2020 moet het klaar zijn. Dan staat er 29 hectare extra glas, verdeeld over drie kassen/projecten in Norwich en omgeving. Een combinatie van investeerders/restwarmte en een groep van internationale telers laten in dit gebied een glasgroententeler een bedrijf van flink formaat uit de grond stampen, waarvoor ze de opdracht hebben gegeven aan Bom Groep. Eén van de onderaannemers is Tebarex. Het bedrijf uit Poeldijk zal de watertechniek en elektra leveren en installeren.


Chris van Hulzen

“De eerste oplegger met materiaal is inmiddels vertrokken, er zullen er nog een stuk of dertig volgen dit jaar”, vertelt Chris van Hulzen van Tebarex. De bouwwerkzaamheden beginnen in Bury St Edmund, een klein plaatsje onder Norwich. Als Place Farms, zoals deze productielocatie gaat heten, overeind staat, verplaatsen de werkzaamheden zich naar Crow Point Noord en Zuid, twee kassen in Norwich. In 2021 zullen alle drie de projecten in productie zijn.

De eerste vracht vertrekt vanuit Poeldijk naar Caistor St Edmund.

Waterontsmetting
De kassen worden volgens Chris volledig voorzien van alle techniek die de moderne teler vandaag de dag gebruikt. “Er is extra aandacht voor waterontsmetting. Niet alleen het drainwater, maar ook het verse water uit de bassins wordt ontsmet. Daarvoor gaan we onze eigen ontwikkelde TBX LP-UV ontsmetter installeren, die alle bacteriën, virussen en schimmels uit het gietwater en vers water haalt." 


Weer een vracht laden vanuit Poeldijk naar Bury St Edmund.

Geen last van Brexit
Nederlandse supervisors van Tebarex werken bij deze projecten samen met lokale onderaannemers. “Dat is een geoliede machine. We hebben met die mensen al vijf projecten gedaan. Inmiddels weet je wel wat je van elkaar kunt verwachten", zegt Chris.

Hoewel de Brexit-kogel nu door de kerk is, zou alles dit jaar nog moeten blijven zoals het is. “Er zijn nog geen nieuwe afspraken gemaakt en dus gelden de regels van voor de Brexit. Tegen de tijd dat er nieuwe afspraken zijn, is alles al naar de overkant gebracht en daar geïnstalleerd.”

Voor meer informatie:
Tebarex B.V.
+31 (85) 483 2170 
info@tebarex.com 
www.tebarex.com