Voorzorgsmaatregelen voor beschermende coatings op kasdek

Tholen - Telen onder glas is voor de meeste gewassen in de zomer onmogelijk zonder een coating op het kasdek. De wereld lijkt te veranderen, maar dat verandert niet. Ook al sluiten grenzen en wordt er met minimale personeelsbezetting gewerkt. Hoe gaat de distributie van die coatings nu?

Vanuit ReduSystems is daarop voorgesorteerd in een vroeg stadium. Loonbedrijven zijn in Nederland inmiddels voorzien van grote voorraden. Jort Gerritsen, CEO Mardenkro: "Het mag niet zo zijn dat telers de warme dagen in gaan zonder beschermende coatings op het kasdek. We hebben voorzorgsmaatregelen genomen om dat te voorkomen."

Voorraden splitsen
Normaliter start de productie van schermmiddelen voor het nieuwe seizoen rond november. Toen er voor het eerst in het nieuws het woord 'quarantaine' viel, is bij Mardenkro al besloten om de voorraad in de eigen magazijnen op te splitsen in twee gedeelten. Want wat gebeurt er als je niet meer bij je voorraad kan? Een groot gedeelte werd opgeslagen bij hun vaste transporteur. Dat was de eerste stap. 

De tweede stap vond plaats op het moment dat het coronavirus voor het eerst in Europa werd gediagnosticeerd. Het hield in dat de Nederlandse loonbedrijven hun bestellingen veel eerder uitgeleverd kregen. Jort: "Zij kunnen vooruit. Hun voorraad strekt nu al tot ver in april. Wij willen niet dat zij het risico lopen dat onze magazijnen op slot zouden gaan. Op deze manier zijn we die situatie voor."

Voorraden splitsen, ook in het buitenland
Inmiddels wordt de derde stap genomen bij ReduSystems: in het buitenland worden voorraden ook verder gesplitst. Jort: "Dit is een thema wat ons bezig houdt. We willen dat telers niet misgrijpen. De vertragingen in het transport en het sluiten van de landsgrenzen, mogen telers niet belemmeren in het telen. Dat moet doorgaan." 

De vraag naar coatings lijkt niet af te nemen. Maar het exacte antwoord op die vraag is ook nog niet helemaal duidelijk. Het seizoen is nog maar net gestart. Jort: "De opkomst van het coronavirus valt precies in een tijd dat schermmiddelen opgebracht worden.Dat is een vervelende samenloop van omstandigheden. Er worden steeds meer beperkingen opgelegd. Wij weten ook niet waar het precies heen zal gaan. We zetten in ieder geval alles op alles om bevoorrading goed geregeld te krijgen voor loonbedrijven,distributeurs en telers."

Voor meer informatie:
ReduSystems
T: 013 507 53 99
sales@redusystems.com
www.redusystems.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven