Derek Bot, Royal Pride:

"Meer productie en minder meststoffen dankzij ion-specifiek telen"

Derek Bot van Royal Pride maakt deel uit de BCO van het PPS-project Ion Specifiek Telen. Daarin ontwikkelt het bedrijf The Sensor Factory in samenwerking met Wageningen University & Research Glastuinbouw een nieuwe nauwkeuriger manier van meten en doseren van de voeding, waarmee de voedingssamenstelling van alle macro-elementen op uurbasis kan worden afgestemd op de plantopname.


Derek Bot

Derek is enthousiast over het project dat telen zonder lozingen gemakkelijker moet maken. “Meer productie, betere kwaliteit en minder meststoffen, dat is een interessante doelstelling.”

Het project spitst zich toe op de tomatenteelt. Naast Royal Pride maakt ook Lans deel uit van de begeleidingscommissie, aangevuld met toeleveranciers als Priva en Van Iperen. “Uiteraard brengen wij als telers onze praktijkervaring in. Daar komt bij dat ik in het verleden met The Sensor Factory al ervaring heb opgedaan met sensoren. Dat is niet onbelangrijk binnen dit project.”

Lees meer bij Glastuinbouw Waterproof. En voor wie meer wil weten over The Sensor Factory is dit artikel met daarin uitleg van Wilco Dijkstra over het bedrijf en de proef terug te lezen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven