Glastuinbouw Nederland roept telers op hygiënemateriaal te delen

"Reserveer beschermend materiaal voor ziekenhuizen"

Vanwege de coronacrisis is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is te reserveren voor de ziekenhuizen. Glastuinbouwbedrijven die zijn overgestapt op bedrijfskleding en uit oogpunt van hygiëne geen bezoek meer ontvangen, hebben wellicht beschermend materiaal beschikbaar.
 
Wat is er nodig: Ffp2 en ffp1 maskers zijn prioriteit 1; chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten zijn ook dringend nodig. Veel van dit materiaal is nu nog elders binnen de zorg (bijvoorbeeld apotheken, tandartsen, paramedische beroepen) of buiten de zorg (groothandels, doe-het-zelf, industrie, chemie, bouw, schoonmaak, autospuiterijen) beschikbaar.

Rechtstreeks melden
VNO-NCW (MKB) verzoekt bedrijven die in het bezit zijn van bovenstaande goederen dit onmiddellijk te melden bij een van onderstaande contactpersonen. De bedrijven kunnen zich rechtstreeks melden of dit doorgeven via Glastuinbouw Nederland.
Bedrijven die deze goederen in voorraad hebben, worden dringend verzocht om de producten niet te verkopen aan consumenten of bedrijven, maar in overleg met VNO-NCW of het ministerie van VWS te zorgen dat ze zo spoedig mogelijk kunnen worden gebruikt waar deze het meest nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie.

Indien mogelijk aangeven welke goederen het betreft en welke hoeveelheid aanwezig is van de gevraagde items. Vanuit de ondernemersorganisatie of vanuit VWS wordt vervolgens met de bedrijven nader gecommuniceerd over de feitelijke ter beschikking stelling van de goederen.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven