Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Baan, APC Handling

Luchtverkeer verloopt moeizaam, vrijgekomen slots op Schiphol als eerst naar vrachtvliegtuigen

Tholen – KLM besloot deze week een groot gedeelte van zijn vloot aan de grond te houden. Steeds meer landen besluiten hun grenzen te sluiten voor passagierstoestellen. Luchtvracht is nog wel welkom maar het aantal freighters en vrachtlijnen is beperkt. 80% van de luchtvracht gaat immers via passagierstoestellen met elk hun eigen ruimte voor luchtvracht. Vaak gaat dat om 10 ton vracht voor grote passagierstoestellen en 1-2 ton voor kleinere toestellen. Veel airliners bieden last-minute vluchten voor vrachtverkeer aan met daarbij de boodschap: vol-is-vol. Afhankelijk van het materieel blijft het onzeker wanneer de volgende vlucht vertrekt.

Vrijgekomen slots op Schiphol worden sinds vandaag eerst aangeboden aan vrachtvliegtuigen

“Het gaat op het moment zeer moeizaam in het vinden van geschikte vluchten,” vertelt René Baan van APC handling in Aalsmeer. Op dit moment zien we vooral veel afzeggingen in kruiden uit Kenia. Een grote afnemer is de horeca en die ligt momenteel stil. Ook voor wat betreft de export vanaf Schiphol wordt, door de vele omboekingen, veel flexibiliteit van ons team gevraagd."

Zelf werkt hij momenteel vanuit huis door deze omstandigheden. “Alleen vrachtvluchten mogen nog vertrekken. ACNL (Slotcoördinatie Nederland) heeft ons zojuist laten weten dat de Local Rule 2 voorlopig aan de kant wordt gezet en per direct alle vrijgekomen slots op Schiphol eerst beschikbaar worden gesteld voor vrachtvliegtuigen. Dit is van groot belang voor de Nederlandse economie en bedrijven in de levensmiddelenbranche.”

Het magazijn van APC Handling in Aalsmeer

René heeft op het moment echter nog geen definitief beeld van de situatie. “Het is de laatste dagen heel snel gegaan allemaal en het verandert elk moment. Veel bloemenzendingen zijn dit weekend afgelast. Daarom is nu alle aandacht gericht op food zendingen. APC Handling draait nu volop en heeft extra capaciteit om de afhandeling van dit segment mogelijk te maken.

De impact moeten we dus nog afwachten en op de vraag of de mango’s by air in gevaar komen is nog te vroeg om antwoord op te geven. Sommige lijnen lopen nu momenteel nog goed door en de extra slots voor vrachttoestellen geeft ons nieuwe mogelijkheden.”

Voor meer informatie:
IPHandlers - APC Handling
René Baan
Noordpolderweg 20
1432 JH Aalsmeer
Tel: +31 (0)297 747 222
Mob: +31 (0)6 41552045
rbaan@iphandlers.nl
www.iphandlers.nl