dervingsstroom paprika en courgette in soep voor de voedselbank

Koninklijke Vezet gaat samenwerking aan met Eetgemak

Koninklijke Vezet is een nieuwe samenwerking met Eetgemak BV aangegaan om voedselverspilling verder te verminderen. Operationeel directeur Anouk Wisskink van Vezet en Wouter Schotsman, operationeel directeur van Eetgemak BV, hebben hiervoor een contract ondertekend.

Eetgemak haalt sinds februari van dit jaar elke week een deel van de dervingsstroom halffabricaten op (zo’n 2.000kg) om daar soep van te maken voor de voedselbank. Het gaat hierbij voornamelijk om de grondstoffen paprika rood en geel, courgette, ui, prei en peen.


Anouk Wisskink van Vezet en Wouter Schotsman van Eetgemak

"Doel is om zoveel mogelijk restproduct op een optimale manier te kunnen verwaarden. Het streven binnen Vezet is natuurlijk om geen enkele dervingsstroom te hebben, maar zo ver is het op dit moment nog niet. Dat onze halffabricaten in de tussentijd gebruikt worden om soep van te maken voor de voedselbank in plaats van gebruikt worden voor de bio-vergister is een hele mooie stap. Dit is voor iedereen een mooie duurzame oplossing", aldus Koninklijke Vezet. 

Voor meer informatie:
Koninklijke Vezet
Debbemeerweg 2
1749 DK Warmenhuizen
+31 (0)226 - 39 6000
info@vezet.nl
www.vezet.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven