Coronaprotocollen in de kassen in Almería

De telersvereniging Coexphal uit de Spaanse provincie Almería, die 83 bedrijven en 65% van de groenten- en fruitteelt in de provincie vertegenwoordigt, heeft aangekondigd dat de teeltbedrijven een sanitair protocol in acht nemen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en diens tegenhanger van de Andalusische gemeenschap hebben informatieve borden opgesteld in zes talen – Spaans, Engels, Frans, Arabisch, Russisch en Roemeens – voor de AGF-bedrijven in de provincie.

"De werknemers krijgen te lezen dat de belangrijkste preventiemaatregel het veelvuldig wassen van de handen is. In de pakhuizen wordt er ook gezorgd voor alcoholgels en arbeiders moeten overal en altijd handschoenen dragen”, leggen ze bij Coexphal uit.

Informatiesessies
De veiligheids- en gezondheidscomités van de bedrijven organiseren informatiesessies voor hun werknemers. Chauffeurs moeten verplicht in de cabine van hun truck blijven zitten en een mondmasker dragen. Bij bedrijfsbezoek van buitenstaanders wordt telers op het hart gedruk na te gaan waar ze vandaan komen en hun lichaamstemperatuur te meten om te bepalen of ze een mondmasker moeten aandoen.

De groenten- en fruitbedrijven in Almería verhogen volgens Coexphal de schoonmaakfrequentie van deurknoppen, toetsenborden, vingerafdrukscanners, enz.

Andere maatregelen zijn een veiligheidsafstand van 1 tot 2 meter bewaren, de lichaamstemperatuur van het personeel opmeten bij de minste twijfel, bezoek beperken, ploegdiensten instellen en aan telewerk doen daar waar mogelijk.

Bron: Efe / lavanguardia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven