ook weer vleestomaten uit Canadese kas

Export in Canada geteelde paprika's gaat begin april van start

Village Farms International, met een hoofdkantoor in Vancouver, heeft bekendgemaakt dat haar merk Village Farms Greenhouse Grown, waaronder kasgroenten worden vermarkt, zich opmaakt voor een sterk seizoen. Dit geldt in het bijzonder voor de in Canada geteelde paprika's van het bedrijf, waarvan de eerste exemplaren begin april naar retailers in de VS en Canada zullen worden verladen. 

Village Farms teelt en distribueert 365 dagen per jaar verse AGF naar retailers in de VS en Canada en beschikt over meer dan 83.6127 m2 aan kassen in British Columbia en Texas, evenals kassen van haar partners in British Colombia, Ontario en Mexico.

Lyra Vance, directeur strategic business & sales development bij Village Farms, is zeer optimistisch over zowel de kwaliteit als kwantiteit van de paprikaoogst van dit seizoen. "We bieden een breed scala aan verpakkingsopties aan om tegemoet te kunnen komen aan de uiteenlopende wensen van onze retailpartners."

De paprika's van Village Farms zijn beschikbaar in de kleuren rood, geel en oranje en in verpakking van drie, vier of zes stuks. 

Volgens Nielsen, dat zich baseerde op gegevens van de AGF-organisatie United Fresh, was de paprika in 2019 de zesde populairste groente in Amerikaanse supers, met een omzet van in  totaal €350,9 mln, een toename van 7% ten opzichte van het jaar daarvoor. Village Farms levert haar paprika's eveneens in PLU- grootverpakkingen van 5 kilo aan. 

Bret Wiley, vicedirecteur van Village Farms, laat weten dat de oogst er geweldig uitziet en dat het bedrijf daarom verwacht dat het seizoen alle verwachtingen zal overtreffen. "Onze teler in Canada teelt al jaren paprika's en is ook zeer ervaren in het telen van vleestomaten."

Village Farms levert Beefsteak-tomaten in alle gebruikelijke PLU-formaten evenals in clamshells met twee, vier of zes stuks en in een doos van 2,3 kilo. 

 

Voor meer informatie:
Village Farms International, Inc.
www.villagefarms.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven