Werktijdverkorting aanvragen: hoe zit het precies?

Als er minder werk is, kunnen werkgevers in sommige situaties van overmacht, bijvoorbeeld nu met het coronavirus, de werktijd van hun werknemers verkorten. Het gaat dan om buitengewone omstandigheden die niet tot het normale ondernemersrisico behoren.
 
De website Accountancy Vanmorgen heeft de procedure uiteen gezet. Klik hier om naar de webpagina te gaan. Zodra een werkgever een vergunning voor werktijdverkorting heeft, kan hij voor zijn werknemers voor de niet-gewerkte uren een WW-uitkering aanvragen bij het UWV.

Een ontheffing voor werktijdverkorting kan de werkgever uitsluitend aanvragen door gebruik te maken van een digitaal formulier op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Belasting
Ondernemers die wegens de corona perikelen in financiële problemen komen, kunnen van overheidswege rekenen op coulance. Dat maakten de ministers Hoekstra (Financiën), Wiebes (Economische Zaken) en Koolmees (Sociale Zaken) gisteren bekend. Vraagt men uitstel van betaling aan voor wat betreft de inkomsten-, winst-, omzet- of loonbelasting, dan zullen vorderingen on hold geplaatst worden.Dit zal bovendien onmiddellijk gebeuren, later pas zal de fiscus oordelen of en zo ja in welke mate het verzoek terecht was.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven