Aanwijzingsregeling SDE-categorieën voorjaar 2020 gepubliceerd

Gisteren is de Aanwijzingsregeling SDE-categorieën voorjaar 2020 gepubliceerd.

De SDE+-voorjaarsronde 2020 is open van 17 maart 2020, 9:00 uur tot 2 april 2020, 17:00 uur. Het budget voor deze ronde is € 4 miljard.

De voorjaarsronde heeft 3 fases. In de eerste fase kunnen alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal € 7 cent/kWh ingediend worden. In fase 2 tot maximaal € 8 cent/kWh en in fase 3, voor duurdere projecten, tot € 13 cent/kWh.

Transportindicatie SDE+ voorjaar 2020
Elektriciteitproducenten zijn verplicht om een transportindicatie bij de SDE+-aanvraag mee te sturen. Daaruit moet blijken dat er transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor de subsidie aangevraagd is. De netbeheerder verzorgt de transportindicatie. Omdat de transportcapaciteit op het elektriciteitsnet kan veranderen, moet de transportindicatie na 16 februari 2020 afgegeven zijn.

Aanvragen via eLoket
Conceptaanvragen kunnen klaargezet worden via mijn.rvo.nl. Vanaf dinsdag 17 maart, 9:00 uur kunnen subsidieaanvragen ingediend worden. Zorg bij indiening voor een goed onderbouwd project, een sterke haalbaarheidsstudie, de vereiste vergunningen en bijlagen en een compleet digitaal aanvraagformulier.

Exploitatiesubsidie: SDE+ en SDE++
Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat de energieproducent subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie.

De SDE+ voorjaar 2020 is de laatste openstellingsronde in de huidige vorm. Dit najaar wordt de regeling verbreed onder de noemer Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). De regeling SDE++ gaat de uitrol van duurzame energie en CO2-reducerende technieken stimuleren door de onrendabele top van deze technieken te vergoeden.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven