Het is 'erop-of-eronder' voor ambitieus waterzuiveringsplan

Telers worden opgeroepen zich aan te sluiten bij de collectieve waterzuivering AWZI (afvalwaterzuiveringsinrichting) Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland. Als collectief hoeven telers pas uiterlijk 1 januari 2021 aan de zuiveringsplicht te voldoen. 

Deelname aan dit collectief biedt de mogelijkheid om aan de zuiveringsplicht te voldoen zonder een individuele installatie op het bedrijf te plaatsen en voor een sterk concurrerende prijs. Bovendien gaat de AWZI Nieuwe Waterweg nog een stap verder door ook een deel van de meststoffen te verwijderen, waarmee kan worden voldaan aan de nagenoeg nulemissie van 2027. En de ambitie is zelfs op termijn om het effluent van de AWZI nog verder te zuiveren en te gaan leveren als gietwater op weg naar een circulaire glastuinbouw.

Maar, hoe meer deelnemers, hoe lager de kosten van dit ambitieuze zuiveringsplan. Daarom worden telers opgeroepen zich alsnog aan te melden op water@glastuinbouwnederland.nl. Inmiddels is het 'erop-of-eronder', volgens Bart van Meurs die sinds vorig jaar door Glastuinbouw Nederland is betrokken bij het project.

Bart schreef er een blog over. Lees die blog hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven