Dawsongroup verhuurt en verkoopt koelcellen en koeltrailers aan AGF-sector

"Totaalleverancier in de supply chain van geconditioneerde opslag en transport"

Tholen - Mobiele fruitrijpcellen, koelcellen, shockvriezers en koeltrailers: Dawsongroup verkoopt en verhuurt een breed assortiment aan koel- en vriesoplossingen en krijgt hiermee steeds meer voet aan de grond binnen de Nederlandse AGF-sector. "In de AGF is het van groot belang dat de opslag en transport goed geregeld is en dat aan alle eisen wordt voldaan. Wanneer bedrijven een tekort hebben aan koeltrailers of koel- en vriesopslagcapaciteit, dan bieden wij de oplossing", vertelt Hielke van den Broek.

Dawsongroup startte in 1935 als logistiek dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk. In 1985 werden de activiteiten aangevuld met een truck- en trailerverhuurdivisie en in 1990 werd gestart met de verhuur van mobiele koel- en vriescellen. “We zagen dat we steeds meer koeltrailers gingen verhuren als tijdelijke opslagruimte. Daarop hebben we een mobiele koel- en vriescel ontwikkeld waarmee we Europa hebben veroverd” Inmiddels heeft het bedrijf zo'n 24.000 verplaatsbare eenheden in Europa verhuurd. Nederland en België zijn de eerste landen buiten het Verenigd Koninkrijk waar Dawsongroup naast de koelcellen ook de koeltrailers verhuurt en verkoopt.

Telematica
"Onze koel-vriestrailers staan bekend om de hoogst mogelijke isolatiewaarde en zijn voorzien van telematica, gecombineerd met online temperatuuruitlezing, dat eenvoudig binnen de huidige werkwijze van bedrijven geïntegreerd kan worden. Hierdoor kunnen temperatuuralarmen in no-time ingesteld en aangepast worden op de gewenste temperatuur om ook op afstand de producten en het transport te bewaken", aldus Hielke.

"De koel-vriestrailers hebben de hoogst mogelijke isolatiewaarde en staan daarmee bekend als de hoogst kwalitatieve trailers in de markt. Ze zijn dan wel wat kostbaarder, maar gaan ook lang mee. Voor kostbare handel zoals ingevlogen mango's of Lambada-aardbeien zijn deze opleggers in combinatie met een Carrier-koelmachine dan ook uitermate geschikt", constateert Hielke. "We bieden ze zowel met als zonder laadklep aan."

"Onze koel- en vriestrailers zijn standaard voorzien van vlakke en slipvrije vloeren, interne verlichting en dataregistratieapparatuur. Ze voldoen aan verschillende normen, zoals de IFS, HACCP en BRC voor hygiëne en voedselveiligheid. Maar ook aan de GMP, FRC, ATP en NVWA normeringen. Het temperatuurbereik in de trailer loopt van -30°C tot +30°C; desondanks is een Dawsongroup koeltrailer efficiënt in energieverbruik."

Mobiele opslagruimte
"Wij leveren standaard mobiele koel- en vriescellen én ook maatwerk oplossingen. Denk hierbij aan opslagmodellen die redundant, met twee koel- en vriesinstallaties, zijn uitgevoerd en modellen voorzien van isolatiepanelen met een brandvertragende werking van 30 minuten en/of een dikte van 150 mm. Daarnaast bieden wij modellen die een temperatuurbereik hebben van -60°C tot +90°C", vertelt Hielke.

Voor het gecontroleerd laten rijpen van diverse soorten fruit is een Dawsongroup fruitrijpcel ideaal. Met een temperatuurbereik oplopend van -30°C tot +50°C kunnen de juiste condities worden gecreëerd om het fruit op het gewenste tempo te laten rijpen. Dankzij de standaard aanwezige dataregistratieapparatuur kunnen gebruikers tevens monitoren of er temperatuurschommelingen zijn, hoe vaak de deuren zijn geopend en of er eventuele storingen zijn geweest. Naast het sturen van het rijpingsproces, kan de cel ook worden ingezet als bewaarcel.

Fruitrijpcellen uit te breiden met ethyleenbeheersingsmodules
"Tevens zijn onze fruitrijpcellen uitgebreid met luchtbevochtigers en drukopbouwende ventilatoren én zijn deze uit te breiden met ethyleenbeheersingsmodules wat de rijping aanwakkert en versnelt. De cellen bieden ruimte van 4 tot 35 pallets. Je kunt dus een hele trailer fruit er in één keer inrijden", vertelt Hielke. "Bij een tekort aan capaciteit zetten we deze mobiele cellen vaak tegen het dock aan, zodat we extra werkruimte creëren met een extra op- en overslagdock."

De cellen worden na een locatiebezichtiging geleverd met een dieplader en kraan. De trailers kunnen worden opgehaald op de locatie van de Dawsongroup in Ridderkerk, maar ook op de gewenste locatie worden gebracht.

Voor meer informatie:
Hielke van den Broek
Dawsongroup
Mob: +31 (0) 6 12 20 06 60
hvandenbroek@dawsongroup.nl
www.dawsongroup.nl/branches/aardappels-groenten-fruit

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven