Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Drone monitort elke plant in meerlagenteelt

Een nieuwe, in Denemarken ontwikkelde, drone kan met behulp van twee camera’s en QR-codes bij de planten de teler informeren over de toestand van elke individuele plant in meerlagenteelt. De drone is ontwikkeld in een studieproject door een groep studenten van de Aarhus University School of Engineering.

Jeppe Andersen, een van de studenten achter het design: “Onze drone kan de groei van iedere plant in de gaten houden en er op die manier voor zorgen dat alles goed gaat.”

Het project is opgericht in samenwerking met Nextfood, een bedrijf dat technologische teeltsystemen voor de verticale teelt ontwikkelt. De drone is getest in Vesterbro in Kopenhagen.

Geen behoefte aan zonlicht
De planten, die in het project gebruikt worden, hebben geen zonlicht of aarde nodig. Ze worden belicht met rode, witte en blauwe ledverlichting, die aangepast wordt aan de behoefte van de plant. Daar komt ook de drone in beeld: hij vliegt rond tussen de planten en herkent de planten met behulp van een QR-code. Daarna maakt de drone een beeldanalyse van de betreffende plant.

Anders Gregersen, een van de studenten: “Met behulp van de beeldanalyse kan de drone iets zeggen over de rijpheid met betrekking tot de oogst en hij kan eventuele groeiproblemen identificeren.”

Teelt in de stad
De wereldbevolking groeit en er is berekend dat we de komende 40 jaar net zoveel voedsel moeten produceren als in de afgelopen 8000 jaar. Daarom kan verticale teelt een oplossing zijn.

Mathias Bech Helnæs, een van de studenten: “Als we onze gewassen op meerdere etages onder de grond kunnen telen, zonder zonlicht en met een minimale behoefte aan water, dan kan dat een belangrijk deel van de oplossing voor het voedselprobleem zijn. Het maakt het mogelijk om de teelt naar de steden te verplaatsen, omdat er onafhankelijk van klimaatomstandigheden geteeld kan worden. Daarmee wordt ook het transport van voedingswaren geminimaliseerd.”

Bron: landbrugsavisen.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven