Tuinbouw Digitaal Community meeting - 7 april 2020

"Big Data biedt kansen voor de tuinbouw"

Big Data biedt kansen voor de tuinbouw, dat geldt ook voor de blockchaintechnologie. Door de toenemende digitalisering komenenorme hoeveelheden data beschikbaar. Bundeling van databronnen, standaardisatie en ontsluiting ervan bieden mogelijkheden om met slimme analysemethoden (AI) kennis te ontwikkelen en informatie te genereren, waarmee de marktgerichtheid en efficiency in de tuinbouw kan worden verbeterd.

In het PPS project ‘Big Data in de tuinbouw’ is hieraan gewerkt, zowel om openbare databronnen te standaardiseren en te ontsluiten als het verzamelen en analyseren van consumenten data van social media.

En wat zijn de mogelijkheden van blockchaintechnologie om deze data onweerlegbaar vast te leggen en te ontsluiten naar belanghebbende partijen in de keten? Hiervoor wordt zowel in de sierteelt als in de AGF dit jaar een pilotproject uitgevoerd.

Op 7 april a.s. zullen de resultaten van deze projecten door Tuinbouw Digitaal aan u worden gepresenteerd in het World Horti Center te Naaldwijk. 

Aanmelden en het programma bekijken kan via de site


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven