Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maar krijgt niet het geëiste bedrag

Teler trekt aan langste eind in geschil met toeleverancier over installatie irrigatie-unit

Tholen - Het is in de glastuinbouw een ongetwijfeld wekelijks of maandelijks voorkomende transactie. Een teler wil een nieuwe irrigatie-unit, klopt aan bij een toeleverancier en die zorgt voor levering en installatie.

Natuurlijk moet er betaald worden, maar moet alles eerst betaald worden alvorens de installatie écht afgerond wordt? Dat was een vraag waarover het Gerechtshof in Den Haag zich onlangs boog en waarover vandaag in Hoger Beroep uitspraak is gedaan.

'Alleen nog de A-bak'
In eerste instantie was er geen vuiltje aan de lucht. Er werd een offerte overeengekomen voor installatie van een irrigatie-unit met bijbehorende computersoftware.

Op het ontbreken van een A-bak na was de installatie begin 2017 gereed, maar tot het 'in bedrijf stellen' werd niet overgegaan door de toeleverancier omdat er eerst nog een deel betaald moest worden meende het bedrijf.

Hoort pc-hardware erbij?
Discussie ontstond er ook over al dan niet levering van computerhardware. Volgens de toeleverancier hoorde dat niet bij de deal, volgens de teler wel.

Teler krijgt minder dan geëist 
Daarop werd de teler boos en omdat beide partijen er niet uitkwamen, kwam de rechter eraan te pas. De kantonrechter oordeelde eerder al dat de werkzaamheden ten oprechte waren opgeschort. De teler eiste vervolgens het ontbinden van het leveringscontract en bijna 10.000 euro. De rechter kwam echter maar tot betaling van iets meer dan 2000 euro. Reden voor de teler om in hoger beroep te gaan.

Een test met het systeem met de oude computer was wel uitgevoerd. Door de toeleverancier werd tijdens de zaak aangevoerd dat het deels geïnstalleerde systeem dezelfde functies kon vervullen als de oude unit. De rechter was het daar niet mee eens.  

Hoger beroep haalt niets uit
Uiteindelijk is de uitkomst van het hoger beroep dat de uitspraak van de kantonrechter uit september 2017 blijft staan, waarbij de toeleverancier wel nog een schadevergoeding moet betalen aan de teler. De kosten van het geding in hoger beroep zijn eveneens voor rekening van de toeleverancier, terwijl de teler en toeleverancier zelf opdraaien voor de eigen kosten in het hoger beroep.

Lees hier de hele uitspraak.