Succesvolle handelsmissie Vietnam:

Vietnamese tuinders gebruiken liever foliekassen dan kunststof kassen

Van 23 tot en met 28 februari 2020 organiseerden de Nederlandse ambassade in Hanoi en het Consulaat-Generaal in Ho Chi Minh City een handelsmissie voor Nederlandse horti-bedrijven naar Da Lat in de provincie Lam Dong.


Een groentenbedrijf in Lam Dong

Behoefte aan innovatie
Technieken die gebruikt worden tijdens het zaaien, groeien en oogsten zijn nog volop in ontwikkeling. Bijvoorbeeld de behoefte aan verschillende typen kassen in de provincie Lam Dong. Vietnamese boeren geven aan dat zij voornamelijk gebruik maken van foliekassen aangezien deze minder investering vereisen dan kunststof kassen. Alleen op de grotere hoogten in Lam Dong wordt gebruik gemaakt van kunststof kassen vanwege het verschil in temperatuur.

Post harvest
Daarnaast was er veel aandacht voor uitdagingen in het post harvest proces. Nederlandse bedrijven kunnen een rol spelen in het oplossen van deze uitdagingen. In Vietnam gaat namelijk veel waarde van de producten verloren door slechte omstandigheden na de oogst. Zo is veel winst te behalen op het verpakken van de oogst zonder dat hierbij goederen beschadigd raken. 

Lees meer bij het Ministerie LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven