Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rick Mengers, ZON:

"Hopelijk hebben we met Pasen genoeg asperges om iedereen goed te bedienen"

Tholen - Het koude en natte weer zorgt vooralsnog voor een heel geleidelijke aanvoer van de Hollandse asperges. "Ik verwacht dat de asperges uit de verwarmde teelt en van de mini-tunnels elkaar dit jaar niet hard zullen bijten. Dan zal er toch een aantal weken zon moeten schijnen. Hopelijk hebben we met Pasen voldoende asperges om iedereen goed te bedienen. Dat zal dit jaar vooral het grote spanningsveld zijn", aldus verkoper Rick Mengers van ZON.

"Tot nu toe is het voorjaar prijstechnisch beter verlopen dan afgelopen jaar. De prijzen liggen op dit moment 17% hoger. De prijzen voor dubbel A-asperges hebben tot nu toe een beetje rond de 10 euro gelopen en dat zijn prijzen waar we tevreden mee mogen zijn. De Nederlandse supermarkten zijn er een beetje aan het trekken en ook vanuit België is er een redelijke trek naar asperges. Al met al zijn de vooruitzichten positief. Maar de volumes zijn nu nog beperkt. Als we dagelijks twee ton dubbel A-asperges aangevoerd krijgen, is het veel", vertelt Rick.

"Ook de Duitse telers zijn later dit jaar. Met name de aanvoer vanuit bepaalde regio's in Oost-Duitsland zal dit jaar moeizaam verlopen omdat de planten daar na twee droge jaren, zonder mogelijkheden tot beregenen, nauwelijks hebben overleefd", zegt de aspergeverkoper. Het asperge-areaal bij ZON is dit jaar een kleine 50 hectare afgenomen, voornamelijk als gevolg van bedrijfsbeëindigingen van oudere telers. De coöperatie volgt daarmee de landelijke trend. "Tegelijkertijd zien we dat juist jonge aspergetelers hard aan de weg timmeren!"

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 77 323 95 40
rick.mengers@zon-business.com 
www.zon-business.com 
www.aspergetijd.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven