Armela Farms in VAE krijgt van 3 hectare geautomatiseerde kas voor slateelt

Na de lancering in augustus 2016 heeft het team van Armela meer dan twee jaar onderzoek gedaan naar technieken, variëteiten en optimale klimaatomstandigheden, waarna ze hun eerste oogst hadden in augustus 2018. Sinds die tijd is het team vergevorderd in het proces om een productietoename van 250% te bereiken. Nu zijn ze in de laatste fase van de bouw van een nieuwe faciliteit voor het eerste kwartaal van 2021.

Meer dan drie hectare kas, volledig geautomatiseerd, komt er om sla in te telen. Hiermee wordt het de grootste faciliteit in zijn soort in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Armela Farms zal gaan samenwerken met diverse bedrijven in de Nederlandse tuinbouwsector om het grootste geautomatiseerde, datagestuurde teeltbedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten op te zetten. Het bedrijf ligt in Abu Dhabi en zal per jaar meer dan 9 miljoen kroppen sla kunnen telen, het equivalent van 2300 ton per jaar.

Nederlandse technologie
Armela Farms heeft gekozen voor Van der Hoeven Horticultural Projects als leverancier voor het project. Daarnaast zal Armela Farms gebruik maken van gespecialiseerde technologieën van verschillende leveranciers zoals Hoogendoorn Growth Management, Patron Agri Systems, Green Production Systems, Rijk Zwaan, Jiffy en Koppert Biological Systems vanwege de kennis en ervaring van elk bedrijf.

Dhr. Avir Shah, directeur en oprichter van Armela Farms: “Het is ons doel om hoogkwalitatieve producten te telen en de afhankelijkheid van geïmporteerde, dure producten, te verlagen door in het gat tussen vraag en aanbod te springen met redelijke prijzen. We kunnen deze visie uitvoeren met behulp van de beschikbare bronnen en er een zeer geavanceerde, duurzame voedselproductiefaciliteit van maken, in overeenstemming met de visie van de overheid over nationale voedselzekerheid en zelfvoorziening.”

Dhr. Yazan Abu Jaish, algemeen manager van Armela Farms: “De nieuwe faciliteit zorgt er bijvoorbeeld voor dat we de verdamping van een enkele plant op elk moment kunnen bijhouden, evenals andere geavanceerde parameters die nodig zijn voor een optimale groei en opbrengst van de plant. Armela Farms gaat nu over van traditionele substraatteelt naar een datagestuurd systeem.”

Gerard Oorthuys van Van der Hoeven Horticultural Projects: “Ik was erg onder de indruk van de kennis van het team van Armela Farms en we wilden hen een van onze kassen tonen om onze vaardigheden te laten zien. Vanuit onze regionale ervaring begrijpen we de klimaatuitdagingen beter dan andere bedrijven en we hebben er alle vertrouwen in dat we een fantastisch project zullen voltooien samen.”

Voor meer informatie:
Armela Farms
armelafarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven