Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Asperello T34 Biocontrol krijgt bredere toelating

De meeste Nederlandse kastelers krijgen er een biologisch fungicide bij tegen Fusarium en Pythium. Telers kunnen Asperello T34 Biocontrol van Biobest inzetten tegen deze schimmelziekten.

De Trichoderma asperellum T34 is een unieke Trichoderma-stam, die jaren geleden werd ontdekt. Het middel van Biobest wordt met succes toegepast in de sierteelt in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en België. Vanaf begin 2020 is het in Nederland toegestaan in de bedekte teelten van snijbloemen, potplanten, tomaat, paprika, aubergine, komkommer, courgette, kleinfruit, bladgroenten, koolgewassen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt, veredelingsteelt en zaadproductie. Tot eind 2019 was het middel slechts in enkele van deze teelten toegelaten.

“Vooral in de sierteelt is Asperello van grote toegevoegde waarde. Telers in de hele wereld boeken goede resultaten bij de aanpak van Fusarium”, vertelt Biobest-adviseur Stefan Bohté.

Elke acht tot twaalf weken
Asperello T34 Biocontrol werkt op twee manieren. Telers kunnen het middel preventief toepassen om ervoor te zorgen dat de gunstige schimmel zich rondom de wortel kan vestigen, voordat ziekteverwekkers deze kunnen aantasten. Daarnaast produceert het biologische fungicide ook enzymen die ervoor zorgen dat ziekteverwekkers kunnen afsterven.

"Het middel kan het beste elke acht tot twaalf weken worden toegepast om ervoor te zorgen dat er voldoende sporen van Trichoderma asperellum T34 in de grond zitten", benadrukt Stefan. “Door deze regelmatige inzet biedt het middel telers de beste bescherming tegen grondgebonden ziekteverwekkers.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven