Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na tussenkomst rechtbank alsnog 1300 euro reiskosten in de knip voor tomatenplukker

Tholen - Telers kunnen niet zonder (seizoen)arbeiders om bijvoorbeeld tomaten te plukken. Tegenwoordig komen die 'handjes' niet meer alleen van om de hoek, maar ook 'van heinde en verre' dus komen er reiskosten bij kijken. Dat is ook vastgelegd in de cao Glastuinbouw, maar wat als daarover een geschil ontstaat? Dan komt de rechtbank, in dit geval die van Rotterdam, eraan te pas.

Niet één, maar twee keer een vergoeding
Het gaat om een zaak waarin een arbeider een zaak heeft aangespannen tegen een uitzendbureau omdat er onterecht te weinig reiskosten zouden zijn gegeven. Gratis bedrijfsvervoer zou zijn geweigerd (volgens het uitzendbureau, niet onomstotelijk vastgesteld door de rechtbank) en de afstand tot het werk was meer dan de in de cao Glastuinbouw genoemde 10 kilometer, dus was een reiskostenvergoeding op zijn plaats, aldus de rechter.

Dat gratis bedrijfsvervoer werd geweigerd en dat de vrouw van de eiser wel een vergoeding kreeg (35 euro per week), doet daar volgens de rechter niets aan af. 

1300 euro en extra salaris
De werknemer krijgt nog bijna 1300 euro netto aan reiskosten vergoed met daarbij ook 235 euro aan buitengerechtelijke kosten, vermeerderd met wettelijke rente. Verder is het uitzendbureau veroordeeld tot het betalen van verschotten, getuigentaksen (er werden 3 getuigen gehoord) en 720 euro salaris.

Lees hier de hele uitspraak.